Siirry sisältöön

Alakko nää yhteistyöhön?

Lastensuojelun Keskusliitto ja Emma & Elias -ohjelma järjestävät yhteistyökumppaneineen Lasten suojelun kesäpäivät Oulussa 9.–10.6.2015. Kesäpäivien otsikko ”Alakko nää? – Lasten ja perheiden tukeminen kuuluu kaikille” ideoitiin suunnitteluryhmässä ja se kutsuu yhteistyöhön niin eri alojen ammattilaisia, vapaaehtoisia kuin perheitä lapsineen.

Yhteistyötä lasten ja perheiden hyvinvoinnin eteen voi ja pitää tehdä, vaikka katsoisi maailmaa oman, joskus tiukankin ammattiroolin kautta. Vaikka näkökulma asiaan voi olla erilainen, silti monilla perheiden hyvinvoinnin parissa työskentelevillä on samansuuntaiset tavoitteet.

Yhteistyö on ollut keskeinen osa myös kesäpäivien suunnittelussa. Nyt viidettä kertaa järjestettäviä alueellisia kesäpäiviä on ollut suunnittelemassa oululaisista asiantuntijoista ja ammattilaisista koostuva suunnitteluryhmä, jossa on ollut mukana toimijoita niin järjestö- kuin kuntasektoriltakin sekä yksityisestä yrityksestä.

Suunnitteluryhmän jäseniltä olemme saaneet kattavasti vinkkejä pohjoissuomalaisista lapsiperheasiantuntijoista, ja moni suunnitteluryhmän jäsenistä on lupautunut luennoimaan ja esittelemään ajankohtaisia teemoja, toimivia menetelmiä ja hyviä käytäntöjä.

Kesäpäivät eivät toteutuisi myöskään ilman Oulun seudun ammattikorkeakoulua ja ammattiopistoa, jotka tarjoavat kesäpäiville pitopaikan. Lisäksi tapahtuman tekoon osallistuu ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä, jonka panos on erityisen tärkeä käytännön toteutuksen kannalta.

Aina yhteistyön tekeminen ei ole yksinkertaista, mutta huomattavasti siinä auttaa yhteisen tavoitteen määrittely, toiminnan yhteinen arviointi sekä kyky antaa ja vastaanottaa palautetta. Unohtamatta toisen kuuntelemista ja arvostamista.

Yhteistyön lisäksi kesäpäivillä tarkastellaan vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Päivillä puhuttavat myös mm. muutokset lapsi- ja perhelainsäädännössä, lastensuojelun suhde julkisuuteen sekä se, miten lapsi ja perhe tulisivat entistä paremmin huomioiduksi lasten suojelussa. Myös nuoret itse ja heille suunnatut palvelut ja niiden kehittäminen ovat tärkeässä roolissa.

Olemme siis saaneet runsain mitoin osaamista ja toimivat puitteet. Toivottavasti päiviltä löytyy vinkkejä, tietoa ja uusia toimintatapoja arjen työhön. Paikkoja ja ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, joten toivottavasti nää alat!

Tervetuloa Ouluun!

www.lskl.fi/oulu2015

Erityisasiantuntija Tiia Hipp ja ohjelmakoordinaattori Tiina Kononen

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *