Siirry sisältöön

Born to rock

Samaan aikaan kun media rummutti poliisin tehovalvonnasta ja otsikot huusivat, että koulujen alku tuo poliisit joukolla keskustaan toivottavat useimmat pääkaupunkiseudun nuorisotalot ja -tilat nettisivuillaan hyvää kesää ja pitivät ovensa suljettuina kesälomien päättäjäisviikonloppuna.

On tietysti hyvä, että poliisi valvoo, ja puuttuu tiukasti nuorten alkoholin käyttöön. Näin pitääkin. Päättäjäisviikonloppu toikin mukanaan satoja lastensuojeluilmoituksia ja kiivaan keskustelun ilmoituksista ja nuorten alkoholin käytöstä.

Onko vaihtoehtoja?

Mieleen nousee kuitenkin kysymys, että voisiko nuorten alkoholin käytössä olla kyse myös siitä, että nuorilla ei ole paikkaa minne mennä eikä mielekästä ja ”siistiä” vaihtoehtoa kaduilla ja puistossa juopottelulle?

Kuinka moni menee joukon mukana, hankkii muutaman bissen kun mitään muutakaan tekemistä ei ole? Jäisikö kaljat ostamatta jos sen hinnalla ja sen sijaan olisi tarjolla lempibändin keikka, mukavaa seuraa, ja festaritunnelmaa?

Näin ajatellaan ainakin Nurmijärvellä, jossa kunnan nuorisopalvelut järjesti Sääksjärven uimarannalla rock-festivaalin lauantaina 13.8. kovan luokan esiintyjäkaartilla. Jo 30 kertaa koulujen loppumisviikonloppuna järjestetty Nurmirock siirrettiin tänä vuonna koulujen alkamisviikonlopulle. Päihteettömällä ja ilman anniskeluoikeuksia järjestetyllä tapahtumalla oli upeat puitteet, järjestelyt toimivat ja aurinko paistoi.

Päivällä soittanut Paula Koivuniemi ei ehkä kaikkia nuoria miellyttänyt, mutta illan pääesiintyjä, glam-rockin uusi tähti Reckless Love sai jo kirkumisen desibelitason nousemaan. Born to rock -biisin tahdissa jammaili iloisia, selviä ja tunnelmasta nauttivia nuoria. Yhtään humalaista nuorta ei alueella eikä sen ulkopuolellakaan näkynyt.

Hynttyyt yhteen!

Kunnan nuorisopäällikkö oli kuitenkin pettynyt festivaalien yleisömäärään, ja pohti jo tapahtuman lopettamista Nurmijärven Uutisissa. 600–700 henkeä on kuitenkin jo hyvä määrä tapahtumalle, jota ei juurikaan markkinoitu, ei varsinkaan sosiaalisessa mediassa eikä laajemmin pääkaupunkiseudulla. Yleisömäärää rajoitti varmasti myös hiukan syrjäinen sijainti.

Tällainen tapahtuma pitäisi kuitenkin olla joka kunnassa! Tai miten olisi jos pääkaupunkiseudun nuorisopalvelut tekisivät yhteistyötä ja järjestäisivät festarit yhdessä? Tai järjestäisivät tapahtumaan yhteisen bussikuljetuksen?

Nyt hyvät nuorisopalveluiden edustajat! Älkää antako periksi vaan lyökää hynttyynne yhteen muiden kaupunkien kanssa, ja antakaa nuorille vaihtoehtoja, jotta vältymme ensi syksynä taas otsikoilta, että poliisi tehtaili lastensuojeluilmoituksia!

Tiedottaja Hanna-Mari Savolainen

Hanna-Mari Järvinen

Viestinnän asiantuntija

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *