Siirry sisältöön

Jokainen voi tehdä jotain hyvää

Oletko joskus pohtinut, että haluaisit tehdä jotain merkityksellistä? Haluaisitko löytää oman tapasi auttaa? Tiesitkö, että yksi vapaaehtoistyöhön käytetty euro tuottaa kuuden euron verran tulosta? Parhaimmillaan vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja merkityksellistä molemmille osapuolille.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivä

YK:n yleiskokous julisti helmikuun 20. päivän kansainväliseksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päiväksi vuonna 2007. YK pyrkii näin muistuttamaan jäsenmaitaan, että sosiaalinen oikeudenmukaisuus on osa järjestön kehitystavoitteiden ydinsanomaa. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ajamiseksi lasketaan ennen kaikkea pyrkimykset köyhyyden poistamiseksi ja kaikkien yhtäläisen ihmisarvon takaamiseksi. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus tarkoittaa myös ihmisarvoisen työn takaamista, sukupuolten tasa-arvoa, sekä sosiaalisen hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden vahvistamista kaikille. Tänä vuonna sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivänä haluamme Keskusliitossa tuoda erityisesti esille kansalaisyhteiskunnan roolia sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustajana.

Suomalainen kansalaisyhteiskunta koostuu useista eri toimijoista, kuten kansalaistoiminnasta, järjestötoiminnasta, kirkkokunnista, ammattiyhdistystoiminnasta sekä säätiöistä. Suuri osa suomalaisesta kansalaistoiminnasta tehdään lukuisissa kansalaisjärjestöissä, pienissä ja suurissa. Järjestöjen toiminta ei tavoittele voittoa ja vapaaehtoisuus on merkittävä osa kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Järjestöt tarjoavat mahdollisuuksia sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen jokaiselle, esimerkiksi vapaaehtoistyön kautta.

Vapaaehtoistyön mahdollisuudet esillä Kampissa

Nostaakseen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teemaa esiin Lastensuojelun Keskusliitto ja Emma & Elias -ohjelma järjestävät tempauksen Helsingissä lauantaina 20.2. Kampin kauppakeskuksen keskusaukiolla. Pääkaupunkiseudun vapaaehtoistyötä tekevät järjestöt esittelevät tempauksessa toimintaansa ja kutsuvat uusia vapaaehtoisia mukaan. Paikalla ovat HelsinkiMissio, Helsingin Diakonissalaitoksen Perhetalkoot-toiminta, Pienperheyhdistys ry, Duo – kahden kulttuurin perheille, PePPi –hankeLeijonaemot ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry. Kampissa voit tutustua myös Lastensuojelun Keskusliiton julkaisemaan Lapsen Maailma –lehteen.

Vapaaehtoistyöllä oikeudenmukaisuutta

Vapaaehtoistyö ei ratko kaikkia ongelmia. Vapaaehtoistyöllä voit kuitenkin omalta osaltasi edistää oikeudenmukaisuutta, tarjota vapaapäivän sitä tarvitsevalle tai antaa kuormittuneelle vanhemmalle tuokion aikaa hengähtää. Vapaaehtoistyössä tutustut ihmisiin, joita et ehkä muuten olisi tavannut. Vapaaehtoistyön kautta voidaan rakentaa siltoja niiden ihmisten välille, jotka eivät välttämättä muuten kohtaisi.

[Vapaaehtoistyöstä] tulee ennen kaikkea sellanen olo että tekee jotain hyvää. Tekee jotain hyvää ja tekee jotain oikein. Ja se on se juttu kuitenkin. Tää on pehmentäny mua juuri oikeista kohdista.

Jokainen voi tehdä jotain hyvää. Tervetuloa Kamppiin lauantaina klo 11–15!

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä.

Tuuli Valo

Viestinnän asiantuntija

Tuuli toimii keskusliitossa sosiaalisesta mediasta vastaavana viestinnän asiantuntijana. Vapaa-ajalla Tuulin saattaa löytää juoksupoluilta, Kontulan skeittihallista tai pohtimasta, miten osaisi elää ekologisemmin. Tällä hetkellä somenörttiä koukuttaa eniten YouTube.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *