Siirry sisältöön

Jotain vanhaa, jotain uutta

Koulutuspäivien järjestäminen on omanlaistansa työtä. Minusta oikein mukavaa sellaista. Työ alkaa suunnittelulla ja erinäisten yhteistyötahojen tapaamisilla. Ideat lentävät ja kaikilla on oma visionsa onnistuneista koulutuspäivistä. Toisaalta halutaan säilyttää jotain vanhaa, toisaalta tuoda mukaan uusia aineksia.

Lastensuojelun Keskusliiton valtakunnallisten koulutuspäivien ohjelman suunnittelu aloitetaan yleensä noin vuotta aiemmin. Toki keskusteluja käydään jo tätä ennen ja koulutuspaikat on valittuna vuosiksi eteenpäin.

Itse olen tähän mennessä saanut olla mukana neljillä eri valtakunnallisilla päivillä ja jokaisessa vähän eri roolissa. Ensin Oulussa olin mukana keskusliiton harjoittelijana, sitten Lahdessa suunnittelijan tittelillä. Seuraavana olivat vuorossa Turun lastensuojelupäivät, jolloin pääsin jo enemmän sisälle itse päivien järjestämiseen ja siihen liittyviin kiemuroihin. Edelliset sijaishuollon päivät olivat Vaasassa, jossa vastasin Nuorten foorumin koordinoinnista. Nyt olen saanut olla mukana tulevien lastensuojelupäivien järjestämisessä alusta asti. Prosessia on ollut mielenkiintoista seurata ja päästä osaltaan vaikuttamaan päivien sisältöön. Tosin tällä kertaa syksyn tohinat jäävät minulta näkemättä.

Tulevaisuuden tarinat

Jotain uutta olemme tuoneet ohjelmaan tänäkin vuonna. Vaikka juhlimme 75-vuotista Lastensuojelun Keskusliittoa, käännämme katseemme jo tulevaisuuteen. Päivien teemaksi valikoitui Tulevaisuuden tarinat. Päädyimme tähän teemaan, koska niillä valinnoilla, joita teemme tänään, voimme vaikuttaa tulevaisuutemme tarinoihin. Muodostuuko niistä painajaisia vai onko niillä onnellinen loppu, on meistä itsestämme kiinni. Pohdimme ja haemme ratkaisuja mm. näihin kysymyksiin: Miltä yhteiskuntamme näyttää tulevaisuudessa? Entä kuntien ja sosiaali- ja terveysalan tulevaisuudenkuva? Mitä lasten suojelu tarkoittaakaan vuosien päästä? Miten tulevaisuudessa tasapainoilemme työn ja perheen välillä?

Koulutuspäiviä rakennettaessa kaikenlaista myös sattuu ja tapahtuu, mutta lokakuussa Finlandia-talolla kaikki on kunnossa. Toivottavasti olemme tehneet onnistuneita valintoja, ja jokainen löytää päiviltä mielenkiintoista ohjelmaa.

Toivottavasti tavataan 2.10. ja juhlitaan yhdessä 75-vuotista Lastensuojelun Keskusliittoa!

Erityisasiantuntija Eliisa Jämsén

Eliisa Jämsén

Erityisasiantuntija, HR

Eliisa toimii Valtakunnallisten koulutuspäivien tuottajana. Toinen puoli työajasta kuluu lapsen oikeuksien parissa. Työpäivän jälkeen aika rientää kahden lapsen kanssa touhutessa.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *