Siirry sisältöön

Ketä äänestää eduskuntavaaleissa, siinäpä kysymys!

Äänestyspäätöstä voi lähestyä monella tavalla – tunteella, kuulopuheilla, tuttuudella tai vaikkapa tutkimalla. Emma & Elias -ohjelma hankkeineen auttaa omalta osaltaan äänestäjiä päätöksenteossa.

Lasten ja perheiden asioiden vaalikoneeseen on koottu yhteistuumin 26 kysymystä ehdokkaille vastattavaksi. Äänestäjät voivat samoihin kysymyksiin vastaten näin löytää omia näkökohtiaan mahdollisimman lähellä olevan ehdokkaan.

Vaalikone nostaa esiin lasten ja perheiden kysymyksiä eduskuntavaalien alla

Mitä vastaisit kysymykseen: Vuoden 2012 aikana Suomessa oli otettu huostaan lähes prosentti lapsista eli 10 700 lasta. Mitä huostaanottojen vähentämiseksi tulisi tehdä?

Tämä kysymys on yksi Lasten ja perheiden vaalikoneen kysymyksistä, joita olemme esittäneet kansanedustajaehdokkaille.

Kysymyksen vastausvaihtoehtoja ovat mm. sosiaalityöntekijöiden tai määrärahojen lisääminen lastensuojeluun, kodin-ja lastenhoitoavun tarjoaminen tai esim. ”vanhemmuusajokortin” suorittaminen kaikille vanhemmille pakolliseksi.

Huostaanottojen vähentämisen keinoksi puolet ehdokkaista tarjoavat kodin- ja lastenhoitoavun tarjoamisen perheille. Tämä näkökulma on onneksi jo uudessa sosiaalihuoltolaissa ja onkin hienoa että lain käytäntöön panemiseen saamme tulevaisuudessa tukea Arkadianmäeltä.

Perheiden tilanteet vaihtelevat

Lasten ja perheiden kysymykset ovat moninaiset ja perheiden tilanteet erilaisia.  Vaalikoneessa ehdokkaita haastetaan miettimään päätösten vaikutusta perheiden arkeen, miten vaikutetaan lasten terveystottumuksiin, työn ja perheen yhteensovittamista, monimuotoisten perheiden tilanteita sekä lasten asemaa vanhempien vaikeassa elämäntilanteessa.

Esimerkiksi kysymykseen pitäisikö avio-/avoerotilanteessa vanhempien ottaa vastaan aina tukea, jotta lasten hyvinvointi voidaan turvata, ehdokkaiden vastaukset jakautuivat varsin tasaisesti samaa mieltä – eri mieltä janalla.

Parisuhteen tukeminen ja avio-/avoerojen hoitaminen lapsilähtöisesti onkin maassamme varsin lapsen kengissä eikä kaikilla perheillä ole edes halutessaan mahdollisuutta saada parisuhdeongelmiin tukea.

Mutta mitä mieltä sinä olet? Kuka ehdokas ajaisi parhaiten lasten asiaa? Käy Lasten ja perheiden vaalikoneessa ja löydä sopiva äänestettävä.

Ja ole mukana 19.4 valitsemassa uutta lapsi- ja perheystävällistä eduskuntaa!

Ohjelmapäällikkö Ulla Lindqvist

Ulla Lindqvist

Hankepäällikkö

Ulla on kehittäjäihminen, jolle ihmisten hyvinvointi ja näkeminen niin bussissa kuin työpaikalla on tärkeää. Työssään Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohankkeen hankepäällikkönä hän voi edistää lasten, perheiden ja järjestöjen asiaa. Ulla työskentelee myös Lapset SIB -hankkeen hankepäällikkönä. Hänen mottonsa on ”rock´n roll”.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *