Siirry sisältöön

Millainen on hyvä sijoitus?

Valtakunnalliset sijaishuollon päivät järjestetään tänä vuonna Lahden Sibelius-talolla 29‒30. syyskuuta. Päivien suunnitteluvaiheessa ohjausryhmällä oli selkeä näkemys: saadakseen mahdollisimman laajan kuvan hyvän sijoituksen edellytyksistä on tärkeä käsitellä asiaa mahdollisimman monipuolisesti.

Näin ollen hyvä sijoitus on käsittelyssä sekä lapsen, vanhempien, sijaisvanhempien että sijaishuoltoa toimeenpanevien tahojen näkökulmasta.

Taloudellisesti tiukkoina aikoina on entistä tärkeämpää pohtia kysymystä hyvästä ja vaikuttavasta sijaishuollosta. Investointi lapsiin on investointi tulevaisuuteen. Hyvä ja toimiva sijaishuolto on lapsen etu ja lasten osallistuminen sijaishuollon kehittämiseen on tärkeä osa prosessien rakentamista.

Tämä unohtuu päättäjiltä liian usein ja siksi haluamme varmistaa, että sijaishuollonpäivillä kuuluu myös lasten ja nuorten ääni. Päivien yhteydessä järjestetäänkin nuorille oma Nuorten päivä.

Päivien aikana pysähdytään miettimään myös lasten ja nuorten haasteita sijaishuollossa. Lasten kohtaaminen sekä työntekijöiden osaaminen ja hyvinvointi ovat kantavia elementtejä hyvässä sijaishuollossa, joten nostamme näitä osa-alueita keskusteluun päivien puheenvuoroissa.

Saako sosiaalialalla kokea työniloa? Aiomme herättää osallistujat ajattelemaan ja analysoimaan myös omaa suhtautumista työhön.

Hyvää sijoitusta käsitellään hyvin laajasti sekä huippuasiantuntijoiden luennoissa että paneelikeskusteluissa. Luennoiden lisäksi ohjelmaan mahtuu erilaisia työpajoja mukaan lukien esimerkiksi hankintatyöpaja, jossa tavoitteena on keskustella palveluiden hankinnoista ja kilpailuttamisesta.

Voikukkia-työpajassa puolestaan kehitetään yhdessä vanhempien kanssa käytännönläheisiä tapoja sijoitettujen lasten vanhempien kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Asiantuntijoiden alustuksista sekä kollegoiden kohtaamisista muodostuu oiva pohja hyvän ja vaikuttavan sijaishuollon rakentamiselle.

Tervetuloa Valtakunnallisille sijaishuollonpäiville Lahteen!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan os. www.lskl.fi/lahti2015

Huom! Päivien edullisempi Early bird -hinta on voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Erityisasiantuntija Julia Kuokkanen

Julia Kuokkanen

Erityisasiantuntija

Julia toimii keskusliitossa erityisasiantuntijana. Hän on ammatiltaan sosiaalityöntekijä ja hänen erityisosaamisensa on Venäjän lastensuojelu. Vapaa-ajalla Julia harrastaa lenkkeilyä ja viettää aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *