Siirry sisältöön

Mitä sä oot mieltä?

Meillä oli Nuorten foorumi Tampere-talolla 1.10.2013, jonne olimme kutsuneet 15–21-vuotiaita nuoria ympäri Suomen. Nuorten foorumi keräsi erittäin runsaan ja ennätyksellisen osallistujajoukon: nuoria oli mukana yhteensä huimat 44! Päivän vetovastuun kantoivat nuoret vaikuttajaryhmistä Nuoret kehittäjät ja Selviytyjät. Tapahtuman suojelijana toimi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

Päivän aihe oli ”Samalla puolella, eri puolella ja joka puolella”. Nuoret pääsivät heijastelemaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan siitä, mikä aiheuttaa turvattomuutta ja turvallisuuden tunnetta. Nuoret olivat avoimia kokemuksistaan ja tekivät aktiivisesti ryhmätyötä. Tampereen paikallinen julkkispoliisi Janne Rauma vietti kanssamme iltapäivän.

Ensimmäistä kertaa Nuorten foorumin historiassa avasimme ovet tunnin ajaksi noin 20 lastensuojelun ammattilaiselle ja vaikuttajalle. He liittyivät nuorten ryhmiin työskentelemään kanssamme ja rakentamaan osallisuuspyörän pinnoja. Yhteistyö nuorten ja ammattilaisten kanssa oli toimivaa ja ajatuksia herättävää. Aikuiset sanoivat, että yhteistyö nuorten kanssa oli innostavaa ja he peräänkuuluttivat ”lisää tällaisia työskentelyhetkiä”. Nuoret osoittivat suurta kiinnostusta foorumille osallistumisesta jatkossakin ja olivat iloisia siitä, että päättäjätkin osallistuivat työskentelyyn.

Päivän kantavana teemana oli se, että foorumiin osallistuneiden nuorten näkemyksistä, mielipiteistä ja kokemuksista oltiin kiinnostuneita. Toisin sanoen: mitä nuoret olivat erilaisista asioista mieltä! Saimme paljon viestejä eteenpäin välitettäväksi ja niistä tulette takuulla kuulemaan myöhemmin lisää.

“Kaikki viisaus ei asu ammattilaisissa.”

Yonatan Gebrenegus & Susanna Hoikkala

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *