Siirry sisältöön

Suurella sydämellä

Työharjoittelijan ensivaikutelma Lastensuojelun Keskusliitosta: iloisia, ystävällisiä ihmisiä ja valtavan hieno toimisto. Puheissa vilisee termejä ja lyhenteitä, joiden merkitystä on noviisina mahdotonta ymmärtää.

Ensivaikutelma ihmisistä pitää edelleen paikkansa kolmen kuukauden jälkeen. Toimistokin on edelleen hurjan kaunis ja näin kesällä puutarhakin kukoistaa. Jotain on kuitenkin muuttunut.

Harjoittelun loppumetreillä lapsen oikeuksien sopimus lyhentyy omassa suussa jo luontevasti LOSiksi ja Raha-automaattiyhdistystä kutsun tuttavallisesti Rahikseksi. Sen lisäksi, että olen oppinut sujuvasti puhumaan keskusliiton slangia, olen saanut pakata pyörälaukkuuni lukemattomia viisaita ajatuksia ja toisen mokoman mieltä askarruttavia kysymyksiä. Villa Riviera on pullollaan asiantuntijuutta, eivätkä työntekijät epäröi jakaa sitä lastensuojelun ammattilaisten kanssa. Käsitykseni keskusliitosta on vain parantunut ensivaikutelmasta: upeat puitteet vain kehystävät tärkeää työtä, johon keskusliitossa paneudutaan suurella sydämellä.

Lastensuojelun suurlähetystö (Seppo Sauron lanseeraama nimitys keskusliitosta) kuvaa osuvasti keskusliittoa. Keskusliitossa tiedetään tavattoman paljon lastensuojelusta – ja toisinaan tieto lisää tuskaa. Epäkohtia ja ristiriitoja löytyy aivan liian paljon suomalaisesta lastensuojelujärjestelmästä, eikä vähiten maahanmuuttajien asemasta tarkasteltuna.

Onni on, että Suomessa on tällainen lastensuojelun suurlähetystö, jolle lasten asiat ovat sydämen asia.

Anna-Sofia Lehto
Harjoittelija

PS. Hedelmät korvaavat mainiosti kokouspullat.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *