Siirry sisältöön

Tutustu uusiin verkkosivuihimme

Keskusliiton verkkosivujen pitkä uudistustyö on päässyt ensimmäiseen virstanpylvääseen ja nyt, Lapsen oikeuksien viikon jälkimainingeissa, on aika julkaista suunnittelun tulos kaikkien nähtäväksi. Kuten nopeasti huomaa, moni asia on muuttunut. Muutoksen mahdollisesti aiheuttamaa hämmennystä vähentääksemme, esittelen tässä kirjoituksessa muutamia periaatteita sivuston toiminnasta ja uudistuksesta.

Uudistuksessa olemme halunneet tuoda ajankohtaisen sisällön selkeämmin esiin ja edistää sivuston käyttäjän mahdollisuutta tutustua aikaisempaan, samaa aihepiiriä käsittelevään sisältöön. Etusivu toimii näyteikkunana pinnalla oleviin teemoihin verkon ja sosiaalisen median sisältöä hyödyntäen. Sivuston artikkelit (blogit, lausunnot ja kannanotot, verkkouutiset ja tiedotteet) on jaoteltu neljän teemaan, jotka perustuvat keskusliiton työn keskipisteisiin eli lastensuojeluun, ehkäisevään työhön, lapsen oikeuksiin ja kansainväliseen työhön. Näiden lisäksi on mahdollista tarkastella poikkileikkaavia aiheita, jotka on merkitty artikkelitekstien loppuun avainsanoin. Teemojen ja avainsanojen perusteella lukijalle tarjotaan lukuvinkkejä muuhun sisältöön. Myös aiheeseen liittyvät julkaisumme ja asiantuntijamme ovat artikkeleissa näkyvämmin esillä.

Surffaa mobiilisti

Sivujen visuaalista ilmettä ja soveltuvuutta mobiililaitteisiin on nykyaikaistettu. Näkymä mukautuu päätelaitteen mukaisesti, joten sivuilla surffaaminen kännykällä tai tablettilaitteella pitäisi onnistua aiempaa sujuvammin. Uudistuksen myötä joitain sisältöjä katoaa ja suurin osa aikaisemmista verkko-osoitteista ei toimi. Mikäli olet linkittänyt sivuillemme, pyydämme ystävällisesti tarkistamaan linkkien toimivuuden. Sisällön etsimisessä auttaa aloitussivun ylälaidassa oleva hakukenttä.

Uudistus ei vaikuta keskusliiton toimittamiin uutiskirjeisiin vaan ne tulevat automaattisesti kaikille tilaajille tutulla sisällöllä ja aikataululla hieman ulkoasultaan muuttuneina. Uutiskirjeiden vastaanottajia on informoitu pienemmistä muutoksista jo aiemmin. Voit myös tilata RSS-syötteitä, joiden avulla saat automaattisesti tiedon uudesta sisällöstä. Syötteen voi tilata esimerkiksi blogista tai verkkouutisista, tai teeman mukaan. Tavat seurata keskusliiton toimintaa ja lastensuojelun ajankohtaisasioita löytyvät edelleen kootusti osoitteesta www.lskl.fi/seuraameita.

Keskusliiton selvitykset verkkokaupassa

Keskusliiton selvitykset ja muut julkaisut löytyvät jatkossakin verkkokaupasta, mistä ne voi joko ladata ilmaiseksi PDF-tiedostona tai tilata painettuna. Yksityishenkilöt voivat tilata julkaisuja yleisimpiä verkkomaksutapoja käyttäen, lisäksi yhteisöillä on mahdollisuus laskulla tilaamiseen. Verkkokaupan hinnoittelua on virtaviivaistettu muun muassa toimitusmaksujen osalta.

Mikäli etsit laajemmin selvityksiä, tutkimuksia ja tieteellistä kirjallisuutta lastensuojelualalta, palvelee Keskusliiton kirjasto kaikkia tiedontarvitsijoita. Voit etsiä kokoelmistamme hakutietokantamme avulla.

Koulutuspäiville omat sivut

Tulevaisuudessa keskusliiton kolmelle koulutuspäivälle (lastensuojelun kesäpäivät, valtakunnalliset lastensuojelupäivät sekä sijaishuollon päivät) on omat verkkosivunsa. Näihin sivuihin pääsee tutustumaan tarkemmin ensi vuonna koulutuspäivien lähestyessä. Muita lastensuojeluun liittyviä koulutuksia ja seminaareja löytyy sivujemme tapahtumakalenterista.

Anna palautetta

Vaikka suurin ponnistus on tehty, ei kehitystyö pääty tähän. Sivuston kehittäminen jatkuu ja sitä varten sinun palautteesi on tärkeää. Voit välittää kommenttisi ja kysymyksesi uudesta verkkosivustamme joko sähköpostitse osoitteeseen tietopalvelu@lskl.fi tai palautelomakkeemme kautta.

Kommentit

Tällä artikkelilla ei ole yhtään kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *