Hyppää sisältöön
Lastensuojelu ja some
Maksuttomat julkaisut

Lastensuojelu ja some

Helena Jaakkola (toim.). Lastensuojelu ja some. Opas sosiaalisen median käytölle lastensuojelussa. ISBN: 978-952-7002-21-6. Lastensuojelun Keskusliitto, 2016.

Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliitto kartoitti syksyllä 2015 lastensuojelun työntekijöiden sosiaalisen median ammatillista käyttöä. Kyselyn tulosten perusteella sosiaalisen median eli somen työkäyttö ei vielä ole yleistä lastensuojelussa.  Lähes 70 prosenttia lastensuojelussa työskentelevistä hyödyntää sosiaalista mediaa vähän tai erittäin vähän ja 20 prosenttia ei hyödynnä somea työssään lainkaan. Lastensuojelu ja some -oppaan tavoitteena on rohkaista sosiaalityöntekijöitä käyttämään sosiaalista mediaa.

Oppaassa kerrotaan, mitä some on, mitä siellä tehdään ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia sen käyttöön juridisesti sisältyy. Siihen on koottu sekä käytännön kokemuksia sosiaalisen median käytöstä lastensuojelussa, että ajatuksia siitä, kuinka lastensuojelussa voitaisiin vielä nykyistä paremmin hyödyntää sosiaalista mediaa. Osana julkaisua on koostettu muistilistat lastensuojelun esimiehelle ja työntekijälle.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje