Siirry sisältöön

Kunnallinen lastensuojeluteko

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö nostavat esiin kunnissa tehtävää hyvää kehittämistyötä sekä hyviä käytäntöjä palkitsemalla vuosittain hyvän kunnallisen lastensuojeluteon.

Kunnallinen lastensuojeluteko -palkinto myönnetään sekä lapsen että perheen näkökulmasta merkitykselliselle lastensuojeluteolle, joka edistää lastensuojelun toiminnan kehittämistä, asiakasnäkökulman entistä parempaa huomioimista sekä pienillä teoilla aikaan saatuja merkittäviä muutoksia.

Palkinnon myöntämisessä valintaraati kiinnittää erityisesti huomiota muun muassa innovatiivisuuteen, miten toimintakäytäntö edistää lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta, millaisia vaikutuksia ja kustannussäästöjä toiminnalla on ollut ja mitä konkreettisia tuloksia on saatu aikaan.

Palkinnon saajaa voivat ehdottaa niin hyvien toimintamallien löytäjät kuin asiakkaat tai esimerkiksi yhteistyökumppanit.

Vuonna 2017 kunnallinen lastensuojeluteko -palkinto myönnettiin Varkauden kaupungin ja SOS-Lapsikylän kehittämälle toimintamallille. Palkintoraadin mukaan kyseessä on laaja kokonaisuus, jossa hyödynnetään monipuolisesti eri resursseja. Toimintamallissa kootaan ehjäksi kokonaisuudeksi erilaiset toimijat ja toimenpiteet suuntautuvat koko väestöön. Raati arvosti erityisesti sitä, että kaupunki on vahvasti sitoutunut toimintaan. Kunniamaininnan saivat lisäksi Vantaan kaupungin lastensuojelun instagram-tili sekä Hämeenlinnan kaupunki toimintamallillaan Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen työryhmä (Nepsytiimi).

Vuonna 2015 palkinto myönnettiin Raision kirjastosta myönnettäville perhevalmentajille, vuonna 2014 Nurmijärven kunnan varhaisen avoimen yhteistyön toimintamallille ja 2013 Imatran hyvinvointineuvolalle.