Siirry sisältöön

Kunnallinen lastensuojeluteko

Mikä on Sinun mielestäsi niin hieno lastensuojeluteko, että se ansaitsisi palkinnon? Kerro se meille! Palkitsemme tänäkin vuonna kunnan, jossa tehdään erityisen hienoa lastensuojelutyötä.

Haluamme nostaa esiin kunnissa tehtävää lastensuojelun kehittämistyötä ja hyviä käytäntöjä sekä muistuttaa ennalta ehkäisevän työn tärkeydestä. Palkinnon avulla halutaan erityisesti löytää käytäntöjä, jotka ottavat perheen ja asiakasnäkökulman entistä paremmin huomioon.

Palkinnon saaja julkistetaan 25.9.2018 Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® 2018 iltatilaisuudessa.

Kunnallinen lastensuojeluteko -palkinto myönnetään nyt viidennen kerran. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Imatran hyvinvointineuvola, Nurmijärven kunnan varhaisen avoimen yhteistyön toimintamalli, Raision kirjastosta lainattavat perhevalmentajat sekä Varkauden kaupunki yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa.

Raati valitsee yhden voittajan ja kaksi kunniamaininnan saajaa. Voittaja saa palkinnoksi kahden henkilön osallistumisen Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® 2018 sekä 1000 € lahjakortin toimintansa edistämiseen. Kunniamaininnan saajat saavat yhden henkilön osallistumisen Valtakunnallisille lastensuojelupäiville® 2018.

Ehdotusten arvioinnissa kiinnitetään huomiota erityisesti:

* innovatiivisuuteen,

* vaikuttavuuteen ja kustannussäästöihin,

* tuen yksinkertaistamiseen,

* lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden edistämiseen sekä

* siihen, mitä konkreettisia tuloksia on saatu aikaan.

Lisäksi kiinnitetään huomiota toimintamallin vakiintumiseen, yhteistyön rooliin toiminnassa sekä toimintatavasta tiedottamiseen ja osaamisen jakamiseen.

Voittajan valitsevat yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton edustaja, Huoltaja-säätiön edustaja ja nuorten kokemusasiantuntijoiden edustajat. Vastausaikaa on 30.6.2018 saakka. Vastaamaan pääset tästä.

Mikäli sinulla on kysyttävää kilpailuun liittyen voit olla yhteydessä Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Julia Kuokkaseen: julia.kuokkanen@lskl.fi, p. 050-5537417.

Kunnallinen lastensuojeluteko (PDF)>>