Siirry sisältöön

Seuraavat 100 vuotta – Lapsuuden tulevaisuus Suomessa!

20.11.

Verkatehdas, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunki, ITLA, Emma&Elias-ohjelma, Lastensuojelun Keskusliitto

Aika: 20.11.2017
Paikka: Verkatehdas, Hämeenlinna

Lasten asema on parantunut vuosikymmenestä toiseen. Eriarvoistuminen kuitenkin kasvaa. Millaiselle pohjalle lasten, nuorten ja perheiden elämän edistäminen lasketaan seuraavaksi 100 vuodeksi? Päättäjille ja asiantuntijoille suunnatussa lapsen oikeuksien päivän juhlaseminaarissa kuullaan tutkimustuloksia nuorten tulevaisuuskuvista, avataan menneiden vuosikymmenien keinoja, joilla lasten asemaa on tuettu, sekä perehdytään uusiin menetelmiin, joilla varmistetaan lapsuuden menestystarinan jatkuminen.

Aamupäivän ohjelmassa tähtitieteilijä Esko Valtaoja kommentoi nuorten tulevaisuuskuvia ja paneelissa pohditaan seuraavan 100 vuoden menestystarinaa. Iltapäivän alaseminaareissa käsitellään tarkemmin tämän hetken ilmiöitä sekä menetelmiä. Päivä päättyy päivälliseen ja juhlakonserttiin.

Seminaarin sisällöt käsittelevät monitahoisesti ja mielenkiintoisesti lapsuuden historiaa Suomessa, nykypäivän tilannetta lapsi- ja perhetyön parissa sekä uusia avauksia kohti suomalaisen lapsuuden ja nuoruuden tulevaisuutta. Tavoitteena on tarjota niin lapsi- ja perhetyön ammattilaisille, kuntien päättäjille ja virkamiehille kuin tutkijoille ja asiantuntijoillekin tietoa, virikkeitä sekä innostavia näkökulmia työhönsä ja päätöksentekoon.

Tutustu ohjelmaan.

Ilmoittaudu