Siirry sisältöön

Jukka Kotkavuorelle hopeinen lastensuojelumitali

20 vuotta SOS-Lapsikylän palveluksessa vaikuttanut lapsikylän johtaja Jukka Kotkavuori palkittiin pitkästä urasta lastensuojelun parissa.

Jukka Kotkavuori on työskennellyt lasten parissa jo lähes kolmekymmentä vuotta ja SOS-Lapsikylän palveluksessa 20 vuotta. Koulutukseltaan Kotkavuori on lastentarhanopettaja.

Kotkavuori on toiminut muun muassa 16 vuotta Tapiolan lapsikylän johtajana ja Bergenin lapsikylän johtajana Norjassa. Suomeen paluun jälkeen Kotkavuori on vetänyt projektia kuudennen lapsikylän perustamiseksi Suomeen.

Kotkavuori on osallistunut myös useaan kansainväliseen yhteistyöhankkeeseen ja ollut esimerkiksi mukana konsultoimassa Viron Keilan lapsikylää, ja organisoimassa kylän lapsikylävanhempien valmennusprojektia. Tällä hetkellä Kotkavuori toimii Tampereen SOS-Lapsikylän johtajana.

SOS-Lapsikylä on vuodesta 1962 Suomessa toiminut lastensuojelun palveluita tarjoava yhdistys. Se on kansainvälisen, vuonna 1949 Itävallassa perustetun SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. www.sos-lapsikyla.fi

Lastensuojelun Keskusliiton myöntämä lastensuojelumitali voidaan jakaa lastensuojelun hyväksi suoritettavassa työssä ansioituneille henkilöille tai yhteisölle joko hopeisena tai pronssisena.

Hopeinen lastensuojelumitali voidaan antaa henkilölle, joka on vastuullisessa asemassa ansiokkaasti suorittanut johtavaa, luovaa ja maan lastensuojelua suoranaisesti tai välillisesti edistävää työtä. Hopeinen ansiomitali on liiton korkein huomionosoitus.