Siirry sisältöön

Kari Kiesiläiselle pronssinen lastensuojelumitali

Kymmenen vuoden ajan SOS-Lapsikylän palveluksessa vaikuttanut lapsikylän johtaja Kari Kiesiläinen palkittiin SOS-Lapsikyläyhdistyksen anomuksesta Lastensuojelun Keskuliiton pronssisella lastensuojelumitalilla pitkästä urasta lasten parissa.

Kari Kiesiläinen on toiminut urallaan lasten parissa neljä vuosikymmentä erilaisissa tehtävissä ja Kaarinan SOS-Lapsikyläyhdistyksen johtajana kymmenen vuotta. Hän oli alun perin käynnistämässä kylän toimintaa vuonna 2003 ja se on hänen aikanaan kasvanut SOS-Lapsikyläyhdistyksen toiseksi suurimmaksi kyläksi Suomessa.
Kiesiläinen on koulutukseltaan peruskoulun luokanopettaja ja työskenteli ennen SOS-lapsikylää rehtorina Ristikallion koulussa, jossa hänellä oli tiivis yhteistyösuhde Viron SOS-lapsikylätoiminnan kanssa Keilan lapsikylässä. Kiesiläinen on myös toiminut kymmeniä vuosia aktiivisena partiossa ja meripartiolaisten purjeveneen kapteenina. Purjehdustoiminnan kautta hän on ollut mukana mahdollistamassa SOS-Lapsikylän lasten vuosittaista purjehdustapahtumaa vuodesta 1988.
Kari Kiesiläinen siirtyy eläkkeelle SOS-lapsikyläyhdistyksen tehtävistä syksyllä 2013.
SOS-Lapsikylä on vuodesta 1962 Suomessa toiminut lastensuojelun palveluita tarjoava yhdistys. Se on kansainvälisen, vuonna 1949 Itävallassa perustetun SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. www.sos-lapsikyla.fi.
 
Lastensuojelun Keskusliiton myöntämä lastensuojelumitali voidaan jakaa lastensuojelun hyväksi suoritettavassa työssä ansioituneille henkilöille tai yhteisölle joko hopeisena tai pronssisena.
 
Pronssinen lastensuojelumitali voidaan antaa henkilölle, joka on ansainnut tunnustuksen vastuunalaisessa tehtävässä suoritetusta pitkäaikaisesta, nuhteettomasta työstä lastensuojelun alalla ja on tehtäviensä hoitamisessa osoittanut aloitekykyä ja pyrkimystä maan lastensuojelun edistämiseen. Riippumatta siitä, onko työskentely ollut virkaan kuuluvaa vai vapaaehtoista.