Skip to content
Bibliotek och informationstjänst

Specialbibliotek med information om
barn och informationstjänsten

Vid Centralförbundet för Barnskydd grundades 1949 ett specialbibliotek med information om barn. Det är öppet för alla och ger information om barns och familjers ställning och rättigheter. Våra samlingar omfattar vetenskaplig litteratur, inhemska och utländska vetenskapliga tidskrifter samt våra medlemsorganisationers medlemstidningar. Största delen av vårt material är på finska, men här finns också material på svenska och engelska.

I bibliotekets databas kan du söka och bläddra i vårt material. På denna sida hittar du den finskspråkiga söktjänsten. Du hittar nyheterna i bibliotekets urval här (på finska).

Prenumerera också våra nyhetsbrev om barnskydd (på finska).

Informationstjänsten

Vår informationstjänst hjälper dig att hitta information och relevanta informationskällor. Du kan kontakta våra informationsexperter i alla frågor som gäller barn, unga och familjer.

Begäran om information görs med e-post (tietopalvelu(a)lskl.fi).

Sänd begäran om information via e-post

Öppettider och adress

Biblioteket betjänar för närvarande endast elektroniskt och på överenskommelse. I biblioteket kan du studera vårt material genom att på förhand komma överens om ditt besök med e-post (kirjasto(a)lskl.fi).

Bibliotekets gatuadress är Armfeltsvägen 1, 00150 Helsingfors.

Ordna ett biblioteksbesök via e-post

Kundrelation och utlåning

En kundrelation kan du skapa med e-post (kirjasto(a)lskl.fi) eller på plats. Begäran om lån, reserveringar och förnyelse av lån kan du göra med e-post.

Lånetiden är 28 dygn. Vi skickar bibliotekslån och artikelkopior med post till våra kunder gratis. Lånen kan du returnera per post eller till biblioteket genom att du avtalar om när du kommer. Tunna verk kan du också returnera i vårt brevinkast på adressen Armfeltsvägen 1. 

Sök i biblioteket

Här kan du snabbt söka på finska i bibliotekets utval. Du kan också söka direkt i PrettyLib-databasen. Vi har också svensksprågiga material.

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev på finska

Nyhetsbrev

Publikationer från central-
förbundet på finska

Publikationer

Hjälp för media-
representanter på finska

Till medier

Stäng