Hyppää sisältöön

Tukea parisuhteisiin

Valtakunnalliset järjestöt tarjoavat valtavasti tukea ja palveluita, jotka on suunnattu kaikille perheille riippumatta siitä, missä päin Suomea he asuvat. Kun hyvinvointialueilla tiedetään näistä ja otetaan ne käyttöön, säästetään resursseja ja vältetään päällekkäistä työtä!

Kokosimme esimerkinomaisesti yhteen järjestöjen ja seurakuntien valtakunnallisesti tarjoamaa ihmis- ja parisuhteiden tukea, joka täydentää hyvinvointialueiden ja kuntien tarjoamia palveluita. Sivusto on suunnattu ennenkaikkea ammattilaisille, jotta he osaavat ohjata perheitä järjestöjen ja seurakuntien tarjoamien palvelujen ja tuen piiriin.

Case-esimerkki Parisuhdekeskus Katajan ja monimuotoiset perheet -verkoston kanssa

Case-esimerkki: Tukea parisuhteisiin

Kaikissa perheissä ja suhteissa voi tulla vastaan hankalia elämäntilanteita, ongelmia ja kriisejä. Ongelmien pitkittyessä parisuhteen pulmat ja tulehtunut kodin ilmapiiri heikentävät suhteen osapuolten ja perheen lasten ja nuorten hyvinvointia. Riittävän varhainen tuki parisuhteen haasteissa ehkäisee ongelmien pitkittymistä ja vaikeutumista. Varhaisen tuen saaminen parisuhteen pulmiin luo hyvinvointia elämään, edistää sopuisaa vuorovaikutusta ja ilmapiiriä, ja samalla aikuisten ja lasten mielen hyvinvointia. Parisuhteen pulmien kanssa ei kannata jäädä yksin!

Alla olevat tiedot koottiin parisuhdeverkostolle keväällä 2023 suunnatun kyselyn kautta, johon vastasi 17 valtakunnallisesti tukea tarjoavaa toimijaa. Tietoja täydennettiin syksyllä 2023, kun kyselyyn vastasi lisäksi viisi Monimuotoisten perheiden toimijaa. Vaikka listattuna on vain pieni osa teeman parissa toimivista tahoista, on tukea ja palveluita silti saatavilla paljon ja monipuolisesti.

On tärkeää, että hyvinvointialueen perhekeskustoimijoilla on tietoa valtakunnallisten järjestöjen tarjoamista palveluista, jotta he osaavat ohjata perheet niiden pariin. Samalla säästetään resursseja, kun vältetään päällekkäisiä toimintoja. Tähän esimerkkiin on koottu parisuhteen tukea tarjoavia järjestöjä ja vastaavantyyppisiä palveluita löytyy lukematon määrä myös muista teemoista.

""

Monipuolista parisuhteiden tukea kaikenlaisille pareille erilaisissa elämäntilanteissa

 

 

Tiesitkö?

Valtakunnalliset järjestöt ja seurakunnat tarjoavat tukea parisuhteen pulmissa kaikille perheille ympäri Suomen.

 

""Klikkaa kuvaa suurentaaksesi.

Tukea parisuhteisiin

Tutustu valtakunnallisten järjestöjen ja seurakuntien tarjoamaan parisuhteiden tukeen, joka on saatavilla valtakunnallisesti.

Sovinnollinen ero ja vanhemmuuden jatkuminen

""Klikkaa kuvaa suurentaaksesi.

 

Tiesitkö?

Valtakunnalliset järjestöt tarjoavat koko perheelle tukea ja palveluita sovinnolliseen eroon ja vanhemmuuden jatkumiseen.

 

 

Tukea eroprosessin eri vaiheissa

Joskus parisuhteen ongelmat kasvavat niin suuriksi, että ero tuntuu olevan oikea ratkaisu. Valtakunnalliset järjestöt ja seurakunnat tarjoavat apua eroprosessin aikana ja sen jälkeen. Myös lapsille ja nuorille on tarjolla tukea.

Sulje