Hyppää sisältöön

Lastensuojelun Keskusliiton strategia ja toimintasuunnitelma

Lastensuojelun Keskusliiton strategiassa vuosille 2022–2025 on määritelty keinot, joilla vastataan toimintaympäristön jatkuvasti muuttuviin haasteisiin. Visiomme on varmistaa onnellinen lapsuus kaikille. Missiomme on vahvistaa hyvän lapsuuden edellytyksiä ja lapsen oikeuksien toteutumista. Toimimme rohkeasti, inhimillisesti, vastuullisesti ja yhdenvertaisesti.

Strategiset tavoitteemme ovat:

1. Kaikki politiikka on lapsipolitiikkaa. Lastensuojelun Keskusliitto tuo esille lapsen oikeuksien näkökulmaa päätöksenteossa sekä edistää lapsimyönteiseen päätöksentekoon liittyvien työkalujen käyttöä, kansallisen lapsistrategian toimeenpanoa ja lapsen oikeuksien komitean suosituksia.

2. Lapsen oikeus olla oma itsensä toteutuu. Keskusliitto edistää jokaisen lapsen oikeutta omaan identiteettiinsä ja pyrkii vähentämään eri vähemmistöryhmiin kohdentuvaa syrjintää.

3. Jokaisella lapsella on turvallinen elämä. Keskusliitto varmistaa osaltaan toimivien ja laadukkaiden palvelujen toteutumista muun muassa perhekeskustyössä ja lastensuojelussa sekä vahvistamalla lapsen mahdollisuuksia väkivallattomaan lapsuuteen.

4. Lapsilla ja perheillä on uskoa tulevaisuuteen. Keskusliitto pyrkii pienentämään koronan varjoa lasten, nuorten ja perheiden elämässä sekä vahvistamaan lasten ja nuorten toimijuutta ilmastokysymyksissä ja tuomaan heidän ääntään esille yhteiskunnassa.

Lataa strategia vuosille 2022–2025 pdf-tiedostona

 

Toimintasuunnitelmamme:

Kaksivuotisissa toimintasuunnitelmissamme tarkennamme strategiaamme ja konkretisoimme sitä, millaisilla toimilla pyrimme strategisiin tavoitteisiimme.

Lataa toimintasuunnitelma 2024 pdf-tiedostona

Lisää meistä

Tutustu organisaatioomme!

Organisaatio

Keskusliiton jäsenet

Jäsenyhteisöt

Etsitkö yhteystietojamme?

Yhteystiedot

Sulje