Hyppää sisältöön
LASTENSUOJELU

Lastensuojelu turvaa lapsen oikeuksia

Lastensuojelun tehtävänä on varmistaa lapsen oikeus turvalliseen lapsuuteen. Yhteiskunnan on järjestettävä lastensuojelulle riittävät resurssit ja toimintaedellytykset. Lastensuojelu onnistuu, kun lasten ja perheiden palvelut toimivat kokonaisuutena ja jokainen lapsi ja perhe saa tarvitsemansa tuen ja avun. Lasten suojeleminen on meidän kaikkien asia.

MITÄ TEEMME

Lastensuojelun Keskusliitto tekee asiantuntijatyötä lastensuojelun laadun kehittämiseksi. Toteutamme lastensuojelua koskevia selvityksiä, keräämme tietoa ja vaikutamme lainsäädäntöön. Järjestämme vuosittain koulutustilaisuuksia lastensuojelun ammattilaisille ja teemme kansallisen ja kansainvälisen tason yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa. Vaikutamme laadukkaan lastensuojelun toimintaedellytysten puolesta sekä lapsen oikeuksien ja lasten ja vanhempien osallisuuden toteutumiseksi lastensuojelussa.

  

Lastensuojelu on yhteiskunnan palvelutehtävä, jossa tavoitteena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi. Lastensuojelu jaetaan lapsi- ja perhekohtaiseen sekä ehkäisevään lastensuojeluun.

Ehkäisevällä lastensuojelulla tarkoitetaan laajasti kaikkia lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevia yhteiskunnan palveluita. Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelutyötä toteutetaan asiakassuunnitelmaan perustuen joko avo-, sijais- tai jälkihuoltona. 

Tutustu julkaisuihimme lastensuojelusta!

Lastensuojelun Keskusliitto julkaisee selvityksiä, politiikkasuosituksia ja oppaita lastensuojeluun liittyen. Suurin osa julkaisuistamme on ladattavissa käyttöön maksutta.

Tutustu julkaisuihimme

Tutustu Lapset SIB -hankkeeseen

Lapset SIB -ohjelman tavoitteena on vähentää kuntien lastensuojelukustannuksia vaikuttavilla, varhaisilla ja ehkäisevillä interventiolla. Ehkäisevällä lastensuojelulla voidaan ennaltaehkäistä vakavimpia lasten ja perheiden ongelmia sekä samalla säästää kunnan kustannuksissa.

Lapset SIB -hanke

 LSKL Tulevaisuuden lastensuojelu -hankeessa

Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeessa kehitetään Etelä-Suomen yhteistoiminta-alueella asuvien lastensuojelun asiakkaiden sekä heidän perheidensä palveluja. Lastensuojelun Keskusliitto on vahvasti mukana hankeessa erityisesti osallisuuden näkökulmasta.

Tulevaisuuden lastensuojelu Socca.fissä

Lastensuojelun käsikirja

Käsikirja on työväline lastensuojelun ammattilaisille ja tuki päivittäiseen lastensuojelutyöhön. Käsikirja toimii pohjana valtakunnallisessa lastensuojelutyössä ja se tarjoaa samalla yhteneväisen tiedon sekä työntekijöille että kansalaisille.

Lastensuojelun käsikirja Thl.fissä

www.lastensuojelu.info.

Tietoa lastensuojelusta usealla kielellä

Lastensuojelu.infosta löytyy tietoa erityisesti maahanmuuttajavanhemmille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.

Lastensuojelu.info

Oikeusturvakeinot lastensuojelussa -opas

Oikeusturvakeinot lastensuojelussa -opas on apuväline kaikille niille, jotka kohtaavat lastensuojelun oikeusturvaan liittyviä tilanteita. Tutustu oppaaseemme!

Oikeusturvakeinot lastensuojelussa -opas

 

Tilaa kirja ja anna nuorten oman äänen kuulua!

Minä jaksan tämän päivän kertoo lastensuojelusta nuorten silmin

Minä jaksan tämän päivän -kirjassa tarinansa kertovat nuoret, joilla on omakohtainen kokemus lastensuojelusta. Osta Minä jaksan tämän päivän – tarinoita lastensuojelusta -kirja verkkokaupastamme hintaan 32€ (sis. postikulut) ja tutustu lastensuojeluun nuorten silmin.

Tilaa kirja verkkokaupastamme

Kuuntele Saniaisen tarina

Minä jaksan tämän päivän -kirjassa tarinansa kertoo viisitoista nuorta, joilla on omaa kokemusta lastensuojelusta. Saniainen on yksi heistä. Videolta kuulet pätkän Saniaisen tarinasta. Katso Saniainen-video YouTubessa.Lue blogisarja Lapsenmaailma.fissä

Tutustu politiikkasuosituksiimme lastensuojelusta

Kohderyhmät

Etsitkö vaikuttamisen keinoja?

Lastensuojelun Keskusliitto tarjoaa päättäjille ja vaikutusvaltaisille henkilöille tietoa ja työkaluja.

Päättäjille

Työskenteletkö lasten kanssa?

Lastensuojelun Keskusliitto tarjoaa tietoa ja oppaita lasten parissa työskenteleville.

Ammattilaisille

Etsitkö neuvoja perheen arkeen?

Lastensuojelun Keskusliitto tarjoaa tietoa perheille ja perheiden kanssa toimiville.

Perheille

Sulje