Hyppää sisältöön

Anna ääni lapselle 2021!

Jokaisella Ääni lapselle -päättäjällä on merkitystä

Noin tuhat ehdokasta sitoutui Ääni lapselle -ehdokkaaksi kuntavaaleissa 2021. Lue lisää blogistamme.

Materiaalia lapsimyönteisen päätöksenteon tueksi

Tarjoamme tietoa, vaikuttamismateriaaleja ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä.

Eduskuntavaalien 2019 materiaalit

Katso Anna ääni lapselle -kampanjan tiedot ja materiaalit liittyen eduskuntavaaleihin 2019.

Anna ääni lapselle on Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima yli 40 lapsi- ja perhejärjestön yhteinen kampanja, jonka tarkoitus on varmistaa, etteivät kunnat leikkaa lasten hyvinvoinnista.

Kuntapäättäjien muistilistan kansikuva.

Kuntapäättäjä, lataa tästä muistilista!

Miten oma kuntasi voisi edistää lasten ja nuorten hyvinvointia?

Anna ääni lapselle -kampanjan muistilistat kuntapäättäjille auttavat rakentamaan kuntaa, joka kunnioittaa lapsen oikeuksia.

Voit ladata muistilistat tästä suomeksi tai ruotsiksi. Löydät lisätietoa aiheesta myös materiaalit-sivumme agenttikirjeistä.

 

Yhdessä me voimme vaikuttaa

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on pohja, jolle kunnan tulevaisuus rakentuu. Elämme aikaa, jolloin kuntien talous on koronakriisin jäljiltä epätasapainossa ja paineet leikata lasten hyvinvoinnista voivat olla valtavat. Kriisin vaikutukset voivat ulottua vuosikymmenten päähän, jos tasapainoa haetaan leikkaamalla lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Me haluamme varmistaa, että näin ei käy. Siksi valittujen kunnanvaltuutettujen on toimittava lapsen oikeuksien puolustajina ja huolehdittava lasten edusta ja lapsivaikutusten arvioinnista koko vaalikauden ajan – talouden paineista huolimatta. Mitä viisaammin kunta huolehtii lapsista nyt, sitä vähemmän se maksaa myöhemmin korjaavina toimina.

Tutustu tavoitteisiimme

Valittiinko sinut kunnanvaltuustoon?

Anna ääni lapselle -kampanjan tavoitteena on opastaa ja valistaa tulevia päättäjiä siihen, miten lapsen edun toteutumisesta pidetään päätöksenteon prosesseissa huolta. Harva poliitikko ilmoittaa vaalien alla olevansa eri mieltä siitä, että lapsista tulee huolehtia, mutta on vielä aivan eri asia toteuttaa lapset huomioivaa päätöksentekoa koko vaalikauden ajan.

Kuntavaaleissa ehdolla olleet ovat voineet ennen vaaleja ilmoittautua mukaan Anna ääni lapselle -kampanjaan sitoutumalla ehdokkaiden teeseihin. Anna ääni lapselle -ehdokkailta vaadittiin sitä, että he sitoutuvat edistämään lapsen oikeuksia – jokaisen lapsen oikeuksia – tullessaan valituksi kunnallisvaltuutetuksi. Voit tutustua alla ehdokkaiden teeseihin. Materiaalipakettimme löydät täältä.

Muista myös kampanjamme Twitterissä: @AaniLapselle, #ÄäniLapselle  ja #GeBarnenDinRöst. Keskustele aiheesta, jaa vinkkejä ja ideoi yhteistä vaikuttamista Ääni lapselle Facebook-ryhmässä.

Tutustu ehdokkaan teeseihin (pdf)

Lasten vaalipaneeli

Järjestimme vuoden tärkeimmän kuntavaalipaneelin, Lasten vaalipaneelin, yhdessä Helsingin Sanomien Lasten uutisten kanssa! Paneelissa mukana olivat Jussi Saramo (Vas.), Sari Essayah (KD), Harry Harkimo (Liik.), Anna-Maja Henriksson (RKP), Sanna Marin (SDP), Jussi Halla-aho (PS), Maria Ohisalo (Vihr.), Petteri Orpo (Kok.) sekä Annika Saarikko (Kesk.).

Kysymykset esittivät lapset ja tilaisuuden juonsi toimittaja Valtteri Parikka yhdessä Valdemar Saloniemen, 9, kanssa.

Lasten vaalipaneeli järjestettiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa 17.2.2021, ja tilaisuuden tallenteen voi katsoa Helsingin Sanomien sivuilta. Katso ja arvioi, miten puolueet aikovat huolehtia lapsista tulevalla kuntavaltuustokaudella!

Katso tallenne (HS.fi)

Anna ääni lapselle -blogisarja

Sulje