Siirry sisältöön

Anna ääni lapselle

Anna ääni lapselle

Anna ääni lapselle on lasten asioista kiinnostuneiden järjestöjen ja kansalaisten vaikuttamiskampanja, joka perustuu joukkovoimaan ja hengenheimolaisuuteen. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja että päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon.

Ääni lapselle -agentiksi?

Lapsi- ja perhejärjestöt aloittivat kuntavaalikampanjassaan 2017 aivan uudenlaisen vaikuttamisen tavan yhdessä vapaaehtoisten kansalaisten kanssa. Tarjosimme kenelle tahansa lapsen edusta ja oikeuksista välittävälle mahdollisuutta osallistua vaikuttamistyöhömme Ääni lapselle -agenttina. Toiminta oli huikean suosittua ja lähes 600 agenttia vaikutti lopulta kuntavaaleissa Suomen lasten puolesta. Lasten asiat nousivat vaaleissa puheenaiheeksi ja lapsiystävälliseksi julistautuneita ehdokkaita meni myös hyvin vaaleissa läpi.

Kampanja jatkuu eduskuntavaaleissa 2019 ja mukana on yli kolmekymmentä järjestöä! Haluaisitko Sinä olla mukana vaikuttamassa? Voit ilmoittautua Ääneksi lapselle tästä linkistä.

Ääni lapselle -agenttina saat sähköpostitse käyttöösi järjestöjen asiantuntemukseen sekä tuoreeseen tutkimustietoon perustuvaa materiaalia, jonka avulla voit itse omalla tavallasi edistää lapsen äänen kuulumista eduskuntavaaleissa. Materiaalia voit jakaa sosiaalisessa mediassa, lähikaupan ilmoitustaululla tai vaalitorilla – tai käyttää omassa vaalityössäsikin, jos olet ehdolla ja haluat edistää lasten asiaa. Et sitoudu materiaalin jakamiseen ja voit lopettaa Äänenä lapselle toimimisen koska tahansa.

Infopaketit julkaistaan osittain myös Lastensuojelun Keskusliiton verkkosivuilla, mutta Äänenä lapselle saat kaiken materiaalin aina käyttöösi reilusti ennen muita ja suoraan omaan sähköpostiisi.

Vaaliohjelmamme eduskuntavaaleissa julkaistaan pian!

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Juuli Hurskainen, Lastensuojelun Keskusliitto, p. 050-3533480, juuli.hurskainen@lskl.fi

Seuraa Anna ääni lapselle -kampanjaa tunnisteella @AaniLapselle Twitterissä ja käytä itsekin hashtagia #äänilapselle!

Lue lisää: Lapsivaikutusten arviointi aloittelijoille (infografiikka) >>

Kampanjassa mukana ovat: Barnavårdsföreningen, Ehjä ry, Ensi- ja turvakotien liitto, Hope ry, Icehearts, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry, Lapsijärjestöjen verkosto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Nuorten Ystävät, Nuori Kirkko, Pelastakaa Lapset, Perhehoitoliitto, SOS-Lapsikylä, Pesäpuu, Parasta Lapsille, Pienperheyhdistys, Suomen Kasper, Vanhempainliitto, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Väestöliitto, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Yhteiset Lapsemme ja WAU ry

Juuli Hurskainen

Viestintäpäällikkö


050 353 3480

Vastaan Lastensuojelun Keskusliiton viestinnästä ja tietopalveluista sekä niiden koordinoinnista ja kehittämisestä. Lisäksi teen ulkoista viestintää ja viestinnän suunnittelua sekä toimin median yhteyshenkilönä.