Hyppää sisältöön

Anna ääni lapselle 2023!

Anna ääni lapselle -tietovisa

Testaa tietosi lasten asioista Anna ääni lapselle −tietovisassa!

Vaaliohjelma 2023

Tutustu Anna ääni lapselle -kampanjan vaaliohjelmaan eduskuntavaaleissa 2023.

Ääni lapselle -ehdokkaat 2023

Katso Anna ääni lapselle -kampanjaan ilmoittautuneet ehdokkaat.

Löydät aiempien vaalien ja kampanjavuosien materiaalit täältä: Aluevaalit 2022 | Kuntavaalit 2021 | Eduskuntavaalit 2019

Anna ääni lapselle -logo.

Anna ääni lapselle on järjestöjen ja kansalaisten vaikuttamiskampanja, joka tavoittelee sitä, että päättäjät eri päätöksenteon tasoilla huolehtivat lapsen oikeuksien toteutumisesta ja tietävät, miten lapsen etu tulee päätöksenteossa huomioida. Kampanjassa on mukana nelisenkymmentä järjestöä.

Tältä sivulta löydät eduskuntavaaleihin 2023 liittyvää tietoa Anna ääni lapselle -kampanjasta. Tarjoamme tietoa ja työkaluja jokaiselle kansalaiselle tai ehdokkaalle, joka haluaa vaikuttaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin puolesta. Voit ilmoittautua sivulla mukaan kampanjaan. Yllä olevasta valikosta löydät myös aiempien vaalikampanjoiden tiedot ja materiaalit.

Testaa tietosi lasten asioissa Anna ääni lapselle −tietovisassa!

Kokeile uutta Anna ääni lapselle -tietovisaa, joka samalla opettaa! Tietovisa on erityisesti suunnattu eduskuntavaaliehdokkaille, mutta omaa tietotasoaan voivat testata myös vapaaehtoiset Ääni lapselle -osallistujat tai kaikki aiheesta kiinnostuneet. Testaa tietosi ja jaa tuloksesi sosiaalisessa mediassa. Haasta myös muut mukaan!

Anna ääni lapselle -tietovisaan

Kuvitettu lapsihahmo kunä ja paperi kädessään ihmettyneen näköisenä.

Ehdokkaalle:

Tahdotko vaikuttaa lasten hyvinvoinnin puolesta?

Lapsi- ja perhejärjestöt tekevät yhdessä työtä sen eteen, että lapset muistetaan eduskuntavaaleissa 2023. Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa asiantuntijatietoon sekä tutkimukseen ja tilastoihin perustuvaa helppokäyttöistä materiaalia lapsen oikeuksien huomioimiseen.

Anna ääni lapselle -kampanjassa on mukana yli 40 lapsi- ja perhejärjestöä. Kampanja on poliittisesti sitoutumaton ja tarjoaa työkaluja jokaiselle kansalaiselle tai ehdokkaalle, joka haluaa vaikuttaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin puolesta. Tarjoamaamme tietoa saa vapaasti hyödyntää, mutta vaikka ilmoittautuisit mukaan kampanjaan, et sitoudu jakamaan materiaalia ja voit koska tahansa irtisanoutua kampanjasta.

Ääni lapselle -ehdokkaaksi sitoutuneet vastaanottavat tarjoamaamme tietoa ja heidän nimensä julkaistaan tällä sivustolla.

Kaikki Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi ilmoittautuvat suostuvat sitoutumaan ehdokkaan teeseihin. Luethan teesit ajatuksella läpi, jotta voit ehdokkaana seisoa niiden takana. Kaikki jo ilmoittautuneet ehdokkaat löydät Ehdokkaat-sivulta.

Ehdokkaan teesit  Ääni lapselle -materiaalit

Ilmoittaudu Ääni lapselle −ehdokkaaksi!

Ääni lapselle -ehdokkaaksi voi ilmoittautua kuka tahansa, joka on ehdolla eduskuntavaaleissa 2023. Mikäli sinut valitaan eduskuntaan, sitoudut huolehtimaan kaikkien lasten edusta koko vaalikauden ajan! Tutustuthan huolellaehdokkaan teeseihin ennen ilmoittautumistasi.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä!

Kuvitettu poninhäntäinen lapsen pää violetilla taustalla.

Tutustu kampanjassa mukana oleviin ehdokkaisiin!

Ehdokkaat-sivulta voit tarkistaa, onko juuri sinun ehdokkaasi tai vaikkapa puoluetoverisi jo Ääni lapselle. Mukana olevat ehdokkaat ovat sitoutuneet ehdokkaan teeseihin. Voit hakea ehdokkaita sivulta nimen, puolueen ja vaalipiirin mukaan. Äänestämällä Ääni lapselle -ehdokasta annat myös oman äänesi lapselle. Tutustu ehdokkaisiin!

Ääni lapselle -ehdokkaat 2023

Vapaaehtoiselle:

Tahdotko varmistaa, että eduskuntavaaleissa valitaan päättäjiä, jotka osaavat huomioida lapset ja nuoret?

Ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi Ääni lapselle -agentiksi juuri sinä voit toimia äänenä lapselle! Saat suoraan sähköpostiisi tiiviitä infopaketteja ja valmiita kuvia jaettavaksi vaikkapa sosiaalisessa mediassa, sekä tietoa lapsen edun toteutumisesta ja lapsen oikeuksien turvaamisesta poliittisella päätöksenteolla.

Jakamalla tietoa voit parantaa lasten asemaa Suomessa. Voit itse valita, mitä materiaaleja haluat hyödyntää, mutta Ääni lapselle -agenttina et sitoudu materiaalin jakamiseen. Voit lopettaa agenttina toimimisen koska tahansa, jos huomaat, ettei se olekaan sinun juttusi.

Ääni lapselle -materiaalit

Ilmoittaudu Ääni lapselle −vapaaehtoiseksi!

Ääni lapselle -agentiksi voi ilmoitttautua kuka tahansa, joka haluaa tukea lapset huomioivaa päätöksentekoa. Jättämällä yhteystietosi annamme sinulle eväitä ja tietoa vaikuttaa lasten puolesta.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä!

Lasten vaalipaneelin mainos, jossa kuvitettu lapsi seisoo mikrofonin kanssa.

Katso tallenne Lasten vaalipaneelista!

Anna ääni lapselle -kampanja järjesti ystävänpäivänä 14.2.2023 yhdessä Helsingin Sanomien Lasten uutisten kanssa Lasten vaalipaneelin. Paneelissa lapset ja nuoret pääsivät keskustelemaan suoraan puolueiden puheenjohtajiston kanssa itselleen tärkeistä teemoista, kuten ilmastosta, mielenterveydestä ja osallisuudesta. Mukana paneelissa nähtiin puoluejohtajistoa pääpuolueista.

Lue lisää vaalipaneelista ja katso tallenne

Anna ääni lapselle -kampanjan tavoitteet eduskuntavaaleissa 2023:

  1. Jokaisen lapsen ja nuoren hyvinvointi turvataan
    Lasten, nuorten ja perheiden palveluista ja hyvinvoinnista on pidettävä jatkuvasti ja aktiivisesti huolta. Työn ja perheen yhteensovittamisen on oltava kaikille mahdollista, ja lapsiin ja nuoriin kohdistuvat paineet ja odotukset eivät saa olla liiallisia. Jokaiselle lapselle on taattava tulevaisuutta turvaava opinpolku.
  2. Lapsen oikeudet huomioidaan päätöksenteon rakenteissa
    Lapsen oikeuksien toteutuminen vaatii sitoutumista lapset huomioivan päätöksenteon työkaluihin, kuten lapsivaikutusten arviointiin sekä lapsibudjetointiin. Lasten ja nuorten hyvinvointi on turvattava pitkäjänteisillä rakenteellisilla ratkaisuilla paikallisesti, alueellisesti ja kansallisestikin.
  3. Lasten nuorten ja perheiden uskoa tulevaisuuteen vahvistetaan
    Lapsiperheiden taloudellisesta kantokyvystä on huolehdittava ja on löydettävä tehokkaita keinoja ylisukupolvisen syrjäytymisen ja lapsiperheköyhyyden vähentämiseen. Lasten ja nuorten ääntä on kuultava päätöksenteossa ja heillä on oltava mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.

Lyhythiuksinen kuvitettu hahmo violetilla taustalla.

Anna ääni lapselle -vaaliohjelma 2023

Tutustu Anna ääni lapselle -vaaliohjelmaan eduskuntavaaleissa 2023.

Lataa vaaliohjelma suomeksi (pdf)

Lataa vaaliohjelma ruotsiksi (pdf)

Anna ääni lapselle -blogeja

Uutiset ja tiedotteet

Sulje