Hyppää sisältöön

Anna ääni lapselle 2021!

Materiaalia lapsimyönteisen päätöksenteon tueksi

Tarjoamme tietoa, vaikuttamismateriaaleja ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä.

Anna ääni lapselle on Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima 40 lapsi- ja perhejärjestön yhteinen kampanja, jonka tarkoitus on varmistaa, etteivät kunnat leikkaa lasten hyvinvoinnista tulevalla valtuustokaudella. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa lasten hyvinvoinnista kiinnostunut henkilö, kuntavaaliehdokas tai organisaatio tilaamalla ja hyödyntämällä kampanjan vaikuttamismateriaaleja. Kuntavaaliehdokkaat voivat myös julkisesti sitoutua kampanjan tavoitteisiin Ääni lapselle -ehdokkaina.

Yhdessä me voimme vaikuttaa

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on pohja, jolle kunnan tulevaisuus rakentuu. Elämme aikaa, jolloin kuntien talous on koronakriisin jäljiltä epätasapainossa ja paineet leikata lasten hyvinvoinnista voivat olla valtavat. Kriisin vaikutukset voivat ulottua vuosikymmenten päähän, jos tasapainoa haetaan leikkaamalla lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Me haluamme varmistaa, että näin ei käy. Kuntavaaleissa 2021 on valittava päättäjiä, jotka huolehtivat lasten edusta ja lapsivaikutusten arvioinnista koko vaalikauden ajan, talouden paineista huolimatta: lapsen oikeuksien puolustajia. Mitä viisaammin kunta huolehtii lapsista nyt, sitä vähemmän se maksaa myöhemmin korjaavina toimina.

Tutustu tavoitteisiimme

Oletko ehdolla kuntavaaleissa?

Anna ääni lapselle -kampanja on täysin poliittisesti sitoutumaton. Olemme sitoutuneita ainoastaan lapsen edun toteutumiseen, ja siten tarjoamme tietoamme ja näkemyksiämme kaikkien puolueiden edustajille. Kuntavaaliehdokas voi halutessaan ilmoittautua Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi, jolloin hän vastaanottaa tarjoamaamme asiantuntijatietoa ja vaikuttamismateriaalia suoraan sähköpostiinsa.

Vaadimme Anna ääni lapselle -ehdokkailta sitä, että he sitoutuvat edistämään lapsen oikeuksia – jokaisen lapsen oikeuksia – tullessaan valituksi kunnallisvaltuutetuksi.

Seuraa kampanjaa Twitterissä: @AaniLapselle, #ÄäniLapselle  ja #GeBarnenDinRöst. Keskustele aiheesta, jaa vinkkejä ja ideoi yhteistä vaikuttamista Ääni lapselle Facebook-ryhmässä.

Tutustu ehdokkaan teeseihin (pdf)

Ilmoittaudu Ääni lapselle -ehdokkaaksi Lyyti.fissä!

Lasten vaalipaneeli

Järjestimme vuoden tärkeimmän kuntavaalipaneelin, Lasten vaalipaneelin, yhdessä Helsingin Sanomien Lasten uutisten kanssa! Paneelissa mukana olivat Jussi Saramo (Vas.), Sari Essayah (KD), Harry Harkimo (Liik.), Anna-Maja Henriksson (RKP), Sanna Marin (SDP), Jussi Halla-aho (PS), Maria Ohisalo (Vihr.), Petteri Orpo (Kok.) sekä Annika Saarikko (Kesk.).

Kysymykset esittivät lapset ja tilaisuuden juonsi toimittaja Valtteri Parikka yhdessä Valdemar Saloniemen, 9, kanssa.

Lasten vaalipaneeli järjestettiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa 17.2.2021, ja tilaisuuden tallenteen voi katsoa Helsingin Sanomien sivuilta. Katso ja arvioi, miten puolueet aikovat huolehtia lapsista tulevalla kuntavaltuustokaudella!

Katso tallenne (HS.fi)

Anna ääni lapselle -blogisarja

Sulje