Siirry sisältöön

Anna ääni lapselle

Anna ääni lapselle!

Anna ääni lapselle on lasten asioista kiinnostuneiden järjestöjen ja kansalaisten vaikuttamiskampanja, joka perustuu joukkovoimaan ja hengenheimolaisuuteen. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja että päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon.

Kampanjassa on mukana neljäkymmentä järjestöä sekä satoja vapaaehtoisia kansalaisia. Anna ääni lapselle on poliittisesti sitoutumaton kampanja, jonka tavoite on edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja lasten hyvinvointia.

Eduskuntavaaleissa 2019 haluamme vaikuttaa erityisesti seuraaviin teemoihin tarjoamalla tietoa ja ratkaisuja:

  • Lapsiperheköyhyyttä tulee torjua aktiivisesti muun muassa välttämällä vähävaraisille lapsiperheille haitalliset poliittiset päätökset lapsivaikutusten arvioinnilla.
  • Lasten osallisuuden toteutuminen ja sen varmistavat rakenteet täytyy aktiivisesti mahdollistaa.
  • Jokaiselle lapselle on pyrittävä turvaamaan turvallinen lapsuus sekä kotona että koulussa ja muissa hänen keskeisissä elinympäristöissään.
  • Lasten tulevaisuus tulee turvata tarjoamalla laadukasta koulutusta ja varhaiskasvatusta, jotka tukevat lasten yhdenvertaisuutta ja torjuvat syrjäytymisen periytymistä.

Lue Anna ääni lapselle -eduskuntavaaliohjelma suomeksi ja på svenska! Tietoa kampanjasta ruotsiksi: Ge barnet din röst.

Testaa tietosi lapsen oikeuksista!

Olemme julkaisseet Anna ääni lapselle -tietovisan, jolla voit testata, kuinka hyvin tunnet lapsen asemaa ja lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa. Kokeile ja lähde mukaan kampanjaamme! Ei haittaa, vaikka kaikki vastaukset eivät menisi oikein – luethan huolella myös vastaukset, sillä kysely myös kouluttaa aiheesta :)

Ääni lapselle -ehdokkaaksi?

Tarjoamme eduskuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden ryhtyä Ääni lapselle -ehdokkaaksi!

Ääni lapselle -ehdokkaana sitoudut kampanjamme teeseihin ja lupaat toimia lapsen hyvinvoinnin puolesta myös, jos tulet valituksi kansanedustajaksi. Vastaanotat agenttikirjeitämme vaaleihin asti ja voit hyödyntää niissä jaettua tietoa vaalityössäsi. Nimesi julkaistaan näillä sivuilla ja voit  kertoa äänestäjille olevasi Ääni lapselle! Et kuitenkaan sitoudu kampanjan materiaalien jakamiseen ja halutessasi voit lopettaa Ääni lapselle -ehdokkuuden koska tahansa, jos et koe sitä itsellesi sopivaksi tavaksi vaikuttaa lasten puolesta.

Luethan huolella Ääni lapselle -ehdokkaan teesit ja vaaliohjelman, ennen kuin lähdet mukaan! Jos ehdokas kampanjoi niiden vastaisesti, hän ei voi olla mukana Ääni lapselle -kampanjassa. Voit ilmoittautua Anna ääni lapselle -tietovisan kautta.

Lue täältä, ketkä eduskuntavaaliehdokkaat ovat jo mukana!

Ääni lapselle -agentiksi?

Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa kenelle tahansa helpon ja omaan tilanteeseen sopivan tavan vaikuttaa lasten puolesta. Ääni lapselle -agenttina saat sähköpostitse käyttöösi järjestöjen asiantuntemukseen ja tuoreeseen tutkimustietoon perustuvaa materiaalia, jota voit käyttää valitsemallasi tavalla – tai olla käyttämättä. Ääni lapselle -agenttikirjeet sisältävät tietoa lasten asemasta ja lapsi- ja perhepolitiikasta, infografiikkaa, somekuvia ja vinkkejä vaikuttamiseen. Et sitoudu materiaalin jakamiseen ja voit lopettaa Äänenä lapselle toimimisen koska tahansa. Materiaali julkaistaan osin myös näillä sivuilla, mutta agenttina saat kaiken materiaalin aina käyttöösi reilusti ennen muita, suoraan omaan sähköpostiisi.

Haluatko olla mukana vaikuttamassa? Ilmoittaudu Ääni lapselle -agentiksi tästä linkistä! Liity myös agenttien omaan Facebook-ryhmään ja seuraa Twitterissä tunnisteella @AaniLapselle ja hashtagilla #äänilapselle.

Mukaan kampanjaan voi ilmottautua 12.4.2019 klo 12.00 saakka.

Kampanjassa mukana ovat:

Ammatillisten perhekotien liitto ry, Barnavårdsföreningen, Ehjä ry, Ensi- ja turvakotien liitto, Folkhälsans Förbund, Hope ry, Icehearts, Imetyksen tuki ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry, Lapsijärjestöjen verkosto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Nuorten Ystävät, Nuori Kirkko, Pelastakaa Lapset, Perhehoitoliitto, SOS-Lapsikylä, Pesäpuu, Parasta Lapsille, Pienperheyhdistys, Sateenkaariperheet ry, Suomen Kasper, Suomen Unicef, Suomen Vanhempainliitto, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Väestöliitto, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Yhteiset Lapsemme ja WAU ry

Lue lisää – kampanjassa mukana olevien järjestöjen vaaliohjelmia:

Kehitysvammaisten Tukiliitto>>
Lastensuojelun Keskusliitto>>
MLL>>
Pelastakaa Lapset>>
Sateenkaariperheet>>
SOS-Lapsikylä>>
Vanhempainliitto>>
Väestöliitto>>

Jos sinulla on kysyttävää kampanjasta, sen toteutuksesta tai teemoista, ota yhteyttä: aanilapselle@lskl.fi

Juuli Hurskainen

Johtaja, viestintä ja vaikuttaminen


050 353 3480

Vastaan Lastensuojelun Keskusliiton viestinnästä ja tietopalveluista sekä niiden koordinoinnista ja kehittämisestä. Lisäksi teen ulkoista viestintää ja viestinnän suunnittelua sekä toimin median yhteyshenkilönä.