Hyppää sisältöön

Anna ääni lapselle 2022!

Aluevaalien tavoitteet 2022

Anna ääni lapselle -kampanjan tavoitteet aluevaaleissa 2022 sekä hyvinvointialueiden rakennuksessa.

Kuntavaalit 2021

Tutustu Anna ääni lapselle -kampanjaan kuntavaaleissa 2021.

Eduskuntavaalit 2019

Katso Anna ääni lapselle -kampanjan tiedot ja materiaalit eduskuntavaaleissa 2019.

Anna ääni lapselle on järjestöjen ja kansalaisten vaikuttamiskampanja, joka tavoittelee sitä, että päättäjät eri päätöksenteon tasoilla huolehtivat lapsen oikeuksien toteutumisesta ja tietävät, miten lapsen etu tulee päätöksenteossa huomioida. Kampanjassa on mukana nelisenkymmentä järjestöä.

Materiaalia lapsimyönteisen päätöksenteon tueksi

Tarjoamme tietoa, vaikuttamismateriaaleja ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytettävissä. Materiaalia on tarjolla myös ruotsiksi.

Anna ääni lapselle -kampanjan 2021 materiaalit

Viisi viisasta vinkkiä hyvinvointialueiden rakennushommiin

Lue Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijoiden blogikirjoitus ja vinkit parempien hyvinvointialueiden  rakentamiseen erityisesti lasten näkökulmasta.

Viisi vinkkiä -blogikirjoitus

Pitkähiuksinen ja silmälasipäinen kuvitettu hahmo turkoosilla taustalla.

Yhdessä voimme vaikuttaa

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on pohja, jolle yhteiskunnan tulevaisuus rakentuu. Lasten edun toteutumisesta, lapsivaikutusten arvioinnista ja lasten, nuorten ja perheiden osallisuudesta on huolehdittava kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Uudet hyvinvointialueet tulee rakentaa alusta alkaen lapsen oikeuksia vahvistaviksi. Lapset, nuoret ja perheet on otettava mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jotta palvelurakenteesta saadaan käyttäjien näkökulmasta toimiva. On helpompaa rakentaa heti hyvää kuin korjata pieleen mennyttä jälkikäteen.

Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa hyvinvointialueiden päättäjille helppokäyttöistä materiaalia lapsen edun ajamiseen omalla alueellaan, tietoa hyväksi havaituista työkaluista mm. lapsivaikutusten arviointiin, vaikuttamiseen sopivia somekuvia ja infograafeja sekä asiantuntijakirjoituksia siitä, miten lapsen etu toteutuu hyvinvointialueella. Tarjolla on myös ruotsinkielisiä somekuvia.

Kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Se on sitoutunut ainoastaan lapsen edun toteutumiseen ja tarjoaa tietoa ja välineitä kaikkien puolueiden edustajille.

Miten kuntasi voi edistää lasten ja nuorten hyvinvointia?

Muista tutustua myös kuntavaalien muistilistoihin ja tavoitteisiin sivullamme.

Kuntavaalit 2021

Anna ääni lapselle -blogeja

Uutiset ja tiedotteet

Sulje