Siirry sisältöön

Anna ääni lapselle!

Kunnan tärkein tehtävä on pitää huolta lapsista

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on pohja, jolle kunnan tulevaisuus rakentuu. Elämme aikaa, jolloin kuntien talous on koronakriisin jäljiltä epätasapainossa ja paineet leikata lasten hyvinvoinnista voivat olla valtavat. Kriisin vaikutukset voivat ulottua vuosikymmenten päähän, jos tasapainoa haetaan leikkaamalla lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Me haluamme varmistaa, että näin ei käy. Tulevissa kuntavaaleissa 18.4.2021 on valittava päättäjiä, jotka huolehtivat lasten edusta ja lapsivaikutusten arvioinnista koko vaalikauden ajan, talouden paineista huolimatta: lapsen oikeuksien puolustajia. Mitä viisaammin kunta huolehtii lapsista nyt, sitä vähemmän se maksaa myöhemmin korjaavina toimina.

Lasten yhdenvertaisuus varmistetaan kunnan valinnoilla

Lapsi- ja perhejärjestöt tekevät työtä yhdessä vapaaehtoisten kansalaisten kanssa, jotta saamme lapsen äänen kuuluville kuntavaaleissa. Lähetämme vapaaehtoisille lapsen puolesta vaikuttajille tammikuun ja huhtikuun 2021 välillä yhteensä viisi vaikuttamiskirjettä, joihin olemme koonneet tutkimustietoa ja tilastoja lapsen edun toteutumisesta kunnissa sekä hyviä esimerkkejä jo olemassa olevista käytännöistä. Tarjoamme valmista vaikuttamismateriaalia, kuten somekuvia, linkkejä lisätietoon sekä infograafeja ja muita tiedon palasia.

Tarjoamaamme tietoa voi vapaasti käyttää kampanjoinnissa sekä kansalaisvaikuttamisessa. Voit jakaa materiaaleja somessa, blogeissa, vaalikampanjassa, verkkosivuilla, uutisjutuissa, kaupan, koulun tai neuvolan ilmoitustaululla… Ja toisaalta: vaikka tilaisitkin vaikuttamiskirjeemme, sinun ei tarvitse sitoutua levittämään materiaaleja.

Anna ääni lapselle -kampanja on täysin poliittisesti sitoutumaton. Olemme sitoutuneita ainoastaan lapsen edun toteutumiseen, ja siten tarjoamme tietoamme ja näkemyksiämme
kaikkien puolueiden edustajille.

Kuntavaaliehdokas voi kuitenkin tammikuusta lukien halutessaan sitoutua Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi verkkosivustollamme. Vaadimme Anna ääni lapselle -ehdokkailta ainoastaan yhtä asiaa: että he sitoutuvat edistämään lapsen oikeuksia – jokaisen lapsen oikeuksia – tullessaan valituksi kunnallisvaltuutetuksi.

Kampanja alkaa tammikuussa, mutta voit ilmoittautua mukaan jo nyt. Kiitos, että haluat auttaa!

Kampanjassa mukana ovat:

Ammatillisten perhekotien liitto, Barnavårdsföreningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Folkhälsan, Hope, Icehearts, Imetyksen tuki, Kasper – Kasvatus ja perheneuvonta, Kehitysvammaliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kuurovammaisten Lasten Vanhempien Liitto, Lasten ja nuorten keskus, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Monimuotoiset perheet -verkosto, Nuorten Ystävät, OAJ, Parasta Lapsille, Pelastakaa Lapset, Pesäpuu, Perhehoitoliitto, Pienperheyhdistys, Pinskut, Sateenkaariperheet, Seta, SOS-Lapsikylä, Suomen Unicef, Suomen Vanhempainliitto, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Vammaisperheyhdistys Jaatinen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Väestöliitto, Yhden Vanhemman Perheiden liitto sekä Yhteiset Lapsemme.

Ota yhteyttä!

aanilapselle@lskl.fi

Juuli Hurskainen

Johtaja, viestintä ja vaikuttaminen


050 353 3480

Vastaan Lastensuojelun Keskusliiton viestinnästä ja tietopalveluista sekä niiden koordinoinnista ja kehittämisestä. Lisäksi teen ulkoista viestintää ja viestinnän suunnittelua sekä toimin median yhteyshenkilönä.