Hyppää sisältöön

Medialle

Lastensuojelun Keskusliitto on asiantuntija lastensuojeluun ja lapsen oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Keskusliiton asiantuntijat auttavat tiedotusvälineitä mielellään ja antavat haastatteluja.

Viestintämme auttaa toimittajia löytämään sopivan asiantuntijan ja haastateltavan. Tietopalveluumme voi osoittaa tietopyynnön taustatiedon kartoittamiseksi.

Lastensuojelu on haastava jutun aihe, jossa on huomioitava lapsen yksityisyyden suoja, työntekijöiden salassapitovelvollisuuksia sekä kriisitilanne, jossa haastateltavat elävät. Keskusliitto kouluttaa ja opastaa toimittajia lastensuojelusta kirjoittamiseen. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut koulutuksistamme medialle!

Opas lasten haastattelijoille ja kuvaajille

Oppaamme tarjoaa apua lasten ja nuorten haastattelemiseen ja kuvaamiseen liittyviin eettisiin ja käytännön kysymyksiin. Voit ladata oppaamme Julkaisut-sivultamme.

Tutustu ja lataa opas lasten haastattelijoille ja kuvaajille

Muistilista toimittajille lastensuojelusta kirjoittamiseen

Lastensuojelusta pitää kirjoittaa, sillä se koskettaa vuosittain tuhansia perheitä. Mutta, kun lastensuojelusta kirjoitetaan, se täytyy tehdä eettisesti. Miten nuoret, vanhemmat ja työntekijät toivoisivat heistä kirjoitettavan? Lastensuojelun Keskusliiton muistilista toimittajille lastensuojelusta kirjoittamiseen vastaa kysymyksiin.

Lataa muistilista toimittajille (pdf)

Etsitkö asiantuntijaa tai haastateltavaa?

Ota yhteyttä viestintäämme

Haluatko tehdä tietopyynnön?

Ota yhteyttä tietopalveluumme

Tutustu Lapsen Maailma -lehteemme!

Lapsenmaailma.fi

Sulje