Hyppää sisältöön
”Älkää säästäkö tyhmästi lastenne kustannuksella” – Lasten ja nuorten mielipiteitä hallituksen rahankäytöstä
Maksuttomat julkaisut

”Älkää säästäkö tyhmästi lastenne kustannuksella” – Lasten ja nuorten mielipiteitä hallituksen rahankäytöstä

Lastensuojelun Keskusliitto. "Älkää säästäkö tyhmästi lastenne kustannuksella" - Lasten ja nuorten mielipiteitä hallituksen rahankäytöstä. 2015, ISBN 978-952-7002-09-4 (PDF).
Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliitto osallistui vuoden vaihteessa 2014-2015 pohjoisirlantilaisen yliopiston lasten oikeuksien keskuksen (Children’s Rights at Queen’s University, Belfast) tekemään kansainväliseen kyselyyn lapsille ja nuorille hallituksen rahankäytöstä. Kansainvälisen kyselyn vastauksista laadittiin raportti, joka toimitettiin lapsen oikeuksien toteutumista valvovalle YK:n Lapsen oikeuksien komitealle sekä ihmisoikeusneuvostolle.

Lastensuojelun Keskusliitto toteutti kyselyn suomeksi ja laati saaduista vastauksista oman kansallisen raporttinsa. Kansalliseen kyselyyn vastasi 499 iältään 10‒17 -vuotiasta suomalaista lasta ja nuorta tammi-helmikuun aikana. Lapsilta ja nuorilta kysyttiin muun muassa heidän mielipiteitään siitä kuinka hyvin lapset ja nuoret tietävät mihin julkisia varoja käytetään, mihin niitä lasten ja nuorten mielestä pitäisi käyttää ja kuinka hallitukset voisivat vielä tehostaa lapsille ja nuorille suunnattujen varojen käyttöjä. Lapset myös lähettivät omat terveisensä valtionvarainministeriöön ja ministerille ja esittivät konkreettisia neuvoja miten lasten ja nuorten osallisuutta voitaisiin parantaa.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje