Hyppää sisältöön
Kahdeksan kirjettä lastensuojelun päättäjille
Maksuttomat julkaisut

Kahdeksan kirjettä lastensuojelun päättäjille

Kahdeksan kirjettä lastensuojelun päättäjille. Lastensuojelun Keskusliitto. 2019.
Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliitto järjesti joulukuussa 2018 ja helmikuussa 2019 kaksi kirjoittamistyöpajaa nuorille, joilla on kokemusta lastensuojelusta. Työpajat veti kirjailija Elina Hirvonen. Työpajoissa tuotetuista kirjoituksista julkaistaan lokakuussa 2019 kirja.

Työpajoihin osallistui yhteensä 19 nuorta, jotka olivat 16-27-vuotiaita. Nuorten taustat vaihtelivat, mutta yhteistä heille oli omakohtainen kokemus lastensuojelusta ja sijaishuollosta. Jälkimmäisessä työpajassa nuorille virisi halu päästä kertomaan omista kokemuksistaan suoraan lastensuojelusta päättäville tahoille: poliitikoille, kuntien virkamiehille ja lastensuojelulaitosten johtajille. He kirjoittivat kahdeksan kirjettä, jotka koottiin Lastensuojelun Keskusliiton toimesta julkaisuksi.

Kirjeissä korostuu nuorten tarve kehittää lastensuojelua paremmaksi. Ne heijastavat heidän omia rankkoja kokemuksiaan, mutta niistä huokuu myös ymmärrys ja kiitollisuus kiireessä ja paineessa työskenteleviä sosiaalityöntekijöitä kohtaan. Vahvasti esille nousee tarve siihen, että jollakulla aikuisella olisi riittävästi aikaa nähdä ja kuulla. Ennen kaikkea kirjeet ovat nuorten vetoomus sen puolesta, että toiset hankalissa oloissa kasvavat lapset ja nuoret saisivat sen tuen ja turvan, jonka he ansaitsevat.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje