Hyppää sisältöön
Kaikkein tärkeimmät asiat – Nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa
Maksuttomat julkaisut

Kaikkein tärkeimmät asiat – Nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa

Reetta Peltonen, Pasi Pollari ja Anna Tiili: Kaikkein tärkeimmät asiat – Nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa. Lastensuojelun Keskusliiton verkkojulkaisu 3/2021. ISSN 2489-4885, ISBN 978-952-7002-46-9 (pdf).
Kuvaus

Kaikkein tärkeimmät asiat – Nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa -oppaan tavoitteena on tarjota tukea aikuisten ja nuorten yhteiselle oikeuksia koskevalle keskustelulle, ja vahvistaa näin nuorten osallisuutta sijaishuollossa. Julkaisu on tehty Lastensuojelun Keskusliiton sekä Nuoren Oikeudet Ja Asema sijaishuollossa (NOJA) -hankkeen yhteistyönä.

Opas on suunnattu erityisesti niille lastensuojelun toimijoille, joilla on lakiin perustuva velvollisuus turvata nuoren tiedolliset oikeudet sijoituksen aikana. Erityinen vastuu on lapsen asioista vastaavalla sosiaalityöntekijällä.

Oppaassa keskitytään nuorisoikäisten sijaishuollon asiakkaiden oikeuksia ja asemaa koskevaan tietoon. Oppaassa käydään läpi sitä, mikä oikeuksia koskeva tieto on nuorelle sijoituksen aikana keskeistä ja miten aiheita voi käsitellä yhdessä nuorten kanssa. Lähestymistapa on vahvasti perus- ja ihmisoikeuspohjainen. Mukana on myös konkreettisia ideoita vuoropuhelun tueksi. Oppaan yhteydessä julkaistaan oikeuksien sisältöjä käsittelevä Tärkeitä oikeuksia sijaishuollossa -verkkomateriaali.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje