Hyppää sisältöön
Lapsi- ja perhejärjestöjen politiikkasuositus: Lapsiperheet ja sosiaaliturvauudistus
Maksuttomat julkaisut

Lapsi- ja perhejärjestöjen politiikkasuositus: Lapsiperheet ja sosiaaliturvauudistus

Esa Iivonen (Mannerheimin Lastensuojeluliitto), Aki Siltaniemi (Ensi- ja turvakotien liitto), Tiina-Maria Levamo (Pelastakaa Lapset), Anita Novitsky (Väestöliitto) ja Sonja Falk (Lastensuojelun Keskusliitto). Lapsi- ja perhejärjestöjen politiikkasuositus Lapsiperheet ja sosiaaliturvauudistus.  Lapsi- ja perhejärjestöjen verkosto, toukokuu 2021.
Kuvaus

Lapsi- ja perhejärjestöjen verkoston Lapsiperheet ja sosiaaliturvauudistus -politiikkasuositukseen on koottu lapsiperheiden sosiaaliturvan keskeisimmät kipukohdat. Politiikkasuositus sisältää 11 selkeää suositusta, joiden mukaisesti lapset ja lapsiperheet voidaan huomioida sosiaaliturvan kokonaisuudistuksessa. Kunkin suosituksen yhteyteen on listattu myös toimenpiteet, jotka edesauttavat suosituksen toteutumista. 

Lapset muodostavat noin viidenneksen Suomen väestöstä. Heillä on perus- ja ihmisoikeuksien perusteella yhtäläinen oikeus sosiaaliturvaan ja riittävään elintasoon kuin aikuisilla. Sosiaaliturvan uudistaminen lasten näkökulmasta ei voi odottaa. Lapsiystävällinen yhteiskunta edellyttää perheiden moninaisuuden ja monenlaisten tarpeiden huomioimista. Perheiden tuissa moninaisuus tarkoittaa tarvetta lisätä joustavuutta,

Lapsi- ja perhejärjestöjen verkostoon kuuluvat Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Vanhempainliitto, Väestöliitto, Pelastakaa Lapset, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lastensuojelun Keskusliitto. Tutustu verkoston laatimaan politiikkasuositukseen tarkemmin ja lataa julkaisu.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje