Hyppää sisältöön
Lapsuus on tässä ja nyt – Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma hyvinvointialueille
Maksuttomat julkaisut

Lapsuus on tässä ja nyt – Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma hyvinvointialueille

Lapsuus on tässä ja nyt – Tehdään hyvinvointialueet heti lapsiystävällisiksi. Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma hyvinvointialueille aluevaaleissa 2022. Lastensuojelun Keskusliitto 2021.
Kuvaus

"Lapsuus on tässä ja nyt – Tehdään hyvinvointialueet heti lapsiystävällisiksi" on Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma uusille hyvinvointialueille ja aluevaaleihin. Aluevaalit järjestetään tammikuussa 2022. Uudet hyvinvointialueet on viisasta tehdä heti alusta lapsen oikeuksia vahvistaviksi.

Lastensuojelun Keskusliiton tavoitteet aluevaaleissa 2022 ovat:

  1. Lapsibudjetointi ja lapsivaikutusten arviointi otetaan heti alusta alkaen käyttöön lasten, nuorten ja perheiden palvelujen tiedolla johtamisen välineinä.
  2. Lapset, nuoret ja perheet osallistuvat palvelujen kehittämiseen sekä palvelun käyttäjinä että väestöryhmänsä edustajina.
  3. Lasten, nuorten ja perheiden palvelupolut ja -kokonaisuudet luodaan sujuviksi toisiaan tukeviksi yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa.
  4. Lastensuojelun laatu turvataan toimivilla rakenteilla ja riittävillä resursseilla.
  5. Lasten ja nuorten perustason mielenterveyspalvelujen saatavuutta lisätään ja oppilas- ja opiskelijahuollon saatavuus ja saavutettavuus varmistetaan.
  6. Perhekeskusten tarjoamat palvelut ja tuki ovat käytössä alueen jokaisessa kunnassa, niiden toiminta on riittävän yhdenmukaista ja yhteisesti linjattua.
  7. Järjestöt ovat kiinteä osa hyvinvointialueen palvelutuotantoa sekä HYTE-yhteistyörakenteita.
    Järjestöjen julkinen rahoitus turvataan uudistuksessa ilman katkoksia.

Lue lisää lataamalla koko tavoiteohjelma.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje