Hyppää sisältöön
Perheet keskiöön! -toimintasuositus: Järjestöjen kiinnittyminen perhekeskustoimintaan
Maksuttomat julkaisut

Perheet keskiöön! -toimintasuositus: Järjestöjen kiinnittyminen perhekeskustoimintaan

Perheet Keskiöön! -hankkeen toimintasuositus 4/2020: Järjestöjen kiinnittyminen perhekeskustoimintaan. Lastensuojelun Keskusliitto 2020. Päivitetty 12/2021.
Kuvaus

Tässä Perheet keskiöön! -hankkeen toimintasuosituksessa kuvataan, miten järjestöt kiinnittyvät perhekeskustoimintaan. Toimintasuosituksessa tarkastellaan yhteistyön kysymyksiä erityisesti lasten ja perheiden kanssa toimivien järjestöjen näkökulmasta. Suositus pohjautuu Perheet Keskiöön -hankkeen kokemuksiin ja yhteiseen työskentelyyn.

Suosituksessa tarkastellaan keskeisiä periaatteita ja tekijöitä, joiden kautta järjestöjen kiinnittyminen on mahdollista – toimiipa perhekeskus sitten yhden tai useamman kunnan alueella. Mallia voidaan soveltaa verkostojen ja yhteisen työn tarkasteluun kuntatasolla, alueellisella tai maakunnan tasolla. Keskeiset periaatteet pätevät myös silloin, kun perhekeskustoiminta ei ole alueella vakiintunutta. Perhekeskuskäsitteen sijaan voidaan silloin puhua lasten ja perheiden palvelujen ja tuen kokonaisuudesta.

Perhekeskukset ovat laajoja, monialaisia ja hallinnonalojen rajat ylittäviä palvelukokonaisuuksia. Käytännössä ne rakentuvat monin tavoin, mutta useimmiten perustason sosiaali- ja terveyspalvelujen ympärille. Keskeistä on kiinteä yhteistyö mm. sivistystoimen, lastensuojelun sekä järjestöjen, seurakuntien ja muiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje