Hyppää sisältöön
Politiikkasuositus: Miten alle 3-vuotiaiden lasten korkeatasoinen varhaiskasvatus varmistetaan?
Maksuttomat julkaisut

Politiikkasuositus: Miten alle 3-vuotiaiden lasten korkeatasoinen varhaiskasvatus varmistetaan?

Miten alle 3-vuotiaiden lasten korkeatasoinen varhaiskasvatus varmistetaan? Lastensuojelun Keskusliiton politiikkasuositus 2/2024,
Kuvaus

Miten alle 3-vuotiaiden lasten korkeatasoinen varhaiskasvatus varmistetaan? -politiikkasuositus tarjoaa toimenpidesuosituksia varhaiskasvatukseen niin kuntiin kuin kansalliselle tasolle. Politiikkasuosituksen on valmistellut Lastensuojelun Keskusliiton yhteydessä toimiva kansallinen OMEP-toimikunta.

Viime vuosikymmenten aikana varhaiskasvatusta on kehitetty merkittävästi, mikä on vahvistanut sen asemaa osana lapsen kasvun ja oppimisen polkua. Muun muassa lapsen oikeutta tukeen on vahvistettu. Kansallisessa kehittämisessä pienimmät lapset ovat kuitenkin jääneet vähemmälle huomiolle.

On tärkeää, että eri ikäryhmien varhaiskasvatusta ja esiopetusta kehitetään tasapainoisesti. Myös alle 3-vuotiaiden lasten oikeutta korkeatasoiseen varhaiskasvatukseen tulee painottaa, sillä hyvinvoinnin, kehityksen ja oppimisen perusta luodaan jo varhaislapsuudessa. Edellytykset pysyviin ihmissuhteisiin, pedagogisesti laadukkaaseen ympäristöön ja toiminnan täysipainoiseen sisältöön on varmistettava varhaiskasvatuksen alusta lähtien. Varhaiskasvatuksen kokonaisvaltaisen kehittämisen tueksi tarvitaan kestäviä poliittisia päätöksiä.

Jotta vanhemmat voivat parhaalla mahdollisella tavalla sovittaa yhteen sekä perheen että työn ja huomioida samalla lapsen osallistumisen varhaiskasvatukseen, tulee varhaiskasvatuspolitiikkaa, perhevapaajärjestelmää ja työelämän joustoja käsitellä kokonaisuutena.

Lastensuojelun Keskusliiton Politiikkasuosituksia-julkaisusarja tarjoaa lapset huomioon ottavia suosituksia päätöksentekoon sekä taustatietoa esimerkiksi politiikan toimittajille. Lataa politiikkasuositus ja tutustu toimenpidesuosituksiin!

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje