Hyppää sisältöön
Rinnakkaisraportti YK:n lapsen oikeuksien komitealle
Maksuttomat julkaisut

Rinnakkaisraportti YK:n lapsen oikeuksien komitealle

Rinnakkaisraportti YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Järjestöjen ja muiden sidosryhmien raportti Suomen hallituksen yhdistettyyn 5. ja 6. määräaikaisraporttiin. Lastensuojelun Keskusliitto, 9/2022.
Kuvaus

Suomessa keskeiset toimijat raportoivat YK:n lapsen oikeuksien komitealle lapsen oikeuksien sopimuksen toteutumisen näkökulmasta. Tämän vaihtoehtoisen rinnakkaisraportin tarkoitus on täydentää Suomen valtion raporttia tarjoamalla tarkennuksia lapsen oikeuksien tilasta ja yleisestä kehityskulusta Suomessa. Vaihtoehtoisessa raportissa arvioidaan, miten lapsen oikeuksien sopimusta on tuotu arkeen ja lasten ja nuorten jokapäiväiseen elämään.

Rinnakkaisraportti YK:n lapsen oikeuksien komitealle on valmisteltu yhteistyössä usean eri järjestön ja muun toimijan kanssa vuosina 2016–2017. Raporttiluonnosta on päivitetty useamman kerran vuosien 2018–2022 aikana. Raportin valmistelun koordinoinnista ja raportin koostamisesta sekä pääosin sen kirjoittamisesta on vastannut Lastensuojelun Keskusliitto. Raportin valmisteluun osallistuneista tahoista on lista raportin liitteissä.

Rinnakkaisraportissa nostetaan lapsen oikeuksien toteutumiseen liittyvinä ongelmakohtina Suomessa esiin mm. lapsipolitiikan tavoitteisiin nähden puutteellinen resursointi, lapsivaikutusten sivuuttaminen ja eriarvoistunut hyvinvointi. Tutustu rinnakkaisraporttiin!

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje