Hyppää sisältöön
Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä
Maksuttomat julkaisut

Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä

Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä -suositus. Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Vanhempainliitto 18.2.2021.
Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Suomen Vanhempainliitto kannustavat Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä -suosituksessaan kuntapäättäjiä ja päättäjäksi haluavia pohtimaan, miten varhaiskasvatuksen laatua voitaisiin omassa kunnassa parantaa. Haluamme kannustaa myös lasten vanhempia aktiiviseen yhteistyöhön varhaiskasvatuksessa.

Alle kouluikäisten lasten tärkeimmät kasvuympäristöt ovat koti ja varhaiskasvatus. Molemmilla on oma tehtävänsä lapsen elämässä, eivätkä ne ole toisiaan poissulkevia eikä niitä tule asettaa vastakkain. Varhaiskasvatus on tärkeä osa lapsen kasvun ja oppimisen polkua ja luo perustaa elinikäiselle oppimiselle. Lapselle ryhmään kuuluminen, leikki ja oppiminen sitä tukevassa ympäristössä ovat tärkeä osa varhaiskasvatusta. Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus pedagogisesti painottuneeseen päiväkodin varhaiskasvatukseen. Tutustu suositukseen tarkemmin!

 

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje