Hyppää sisältöön

Nuori – tule mukaan vaikuttamaan!

Nuori – tule mukaan vaikuttamaan!

Hei 13–19-vuotias nuori!

Haluatko vaikuttaa yhteiskunnassa kirjoittamalla ja kehittyä siinä? Onko sinulla mielessäsi jokin tietty asia, johon haluaisit vaikuttaa? Haluatko välittää nuorten viestejä aikuisille ja niille, jotka asioista päättävät? Ehkä sinulla on salattua talenttia kirjoittajana tai kuvittajana tai haluaisit kokeilla siipiäsi?

Lähde mukaan nuorten vaikuttamisprojektiin Lastensuojelun Keskusliitossa! Projekti saa muotonsa nuorten omista toiveista ja lähtökohdista, ja sen tuotoksena valmistuu ainakin nuorten kirjoituksia sisältävä julkaisu.

Lähes kahden koronavuoden jälkeen me haluamme pysähtyä keskustelemaan siitä, mikä nuorten mielestä on tärkeää ja mitä heille kuuluu. Järjestimme syksyllä 2021 tilaisuuden, jossa nuoret keskustelivat aikuisten kanssa itselleen tärkeistä aiheista. Nyt haluamme jatkaa vaikuttamistyötä yhdessä nuorten kanssa.

Suunnittelemme julkaisua, jossa nuoret kirjoittavat nuorille tärkeistä aiheista ja aikuiset asiantuntijat tai päättäjät vastaavat. Mitä aiheiden pitäisi olla? Mitä niistä tulisi sanoa? Keiden näkökulmia pitäisi huomioida? Keiden aikuisten pitäisi vastata? Minkä muotoinen julkaisun tulisi olla ja mitä muuta vaikuttamista sen pohjalta tulisi tehdä? Kenelle viesti pitäisi viedä?

Tässä projektissa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan julkaisua ja siihen liittyvää vaikuttamista alusta alkaen vaikuttamistyötä tekevien ammattilaisten ohjauksessa ja samalla opit lisää vaikuttavasta kirjoittamisesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Voit halutessasi myös osallistua julkaisun kirjoittamiseen tai kuvittamiseen itsellesi sopivalla tavalla.

Julkaisu työstetään talven ja kevään aikana ja julkaistaan elokuussa 2022.

Yhteinen työskentely tapahtuu kolmessa työpajassa, joista ensimmäinen on lauantaina 12.2.2022 Lastensuojelun Keskusliiton toimistolla Helsingissä. Mukaan työryhmään valitaan 5–8 nuorta hakemusten perusteella. Osallistumisesta aiheutuvat matkakulut korvataan, tarjolla työpajoissa on syötävää ja työvälineitä ja julkaisun toteutukseen osallistuville maksetaan julkaisun valmistuessa palkkio.

Kiinnostuitko?

Hae mukaan ja kerro, mitä juuri sinä toisit tähän projektiin! Jäikö jokin asia mietityttämään? Kysy lisää ja hae mukaan mahdollisimman pian sähköpostitse: ira.custodio@lskl.fi.

Lataa kutsu pdf-tiedostona

Tiedot

Aika
12. 02. 2022 - 31. 08. 2022

Lisää tapahtumia

Sulje