Siirry sisältöön

Ansioituneita lastensuojelijoita palkittiin

Lastensuojelun Keskusliitto on myöntänyt hopeiset lastensuojelumitalit sosiaalineuvos Seppo Saurolle, Pesäpuu ry:n toiminnanjohtaja Raili Bäck-Kiianmaalle ja kehittämispäällikkö Paula Männikölle, yhteisökasvattaja Pekka Siroselle sekä sijaisvanhemman ansiomerkin Tapiolan SOS-lapsikylän lapsikylävanhemmalle Else-Maj Lundström-Lehtimäelle.

Lastensuojelun Keskusliiton eläkkeelle jäävälle toiminnanjohtajalle, sosiaalineuvos Seppo Saurolle myönnettiin hopeinen lastensuojelumitali hänen pitkäaikaisista ansioistaan lastensuojelualalla. Pesäpuu ry:n toiminnanjohtajalle Raili Bäck-Kiianmaalle tunnustus myönnettiin erityisesti hänen merkittävästä työpanoksesta PRIDE-ohjelman kehittämissä ja juurruttamisessa Suomeen sekä lasten ja nuorten osallisuuden edistämisessä. Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Paula Männikölle mitali myönnettiin niin ikään hänen merkittävästä työpanoksestaan PRIDE-valmennuksen kehittämisessä.

Yhteisökasvattaja Pekka Siroselle hopeinen lastensuojelumitali myönnettiin hänen työstään nuorten työpajatoiminnan kehittäjänä ja Valakunnallisen työpajayhdistyksen perustajana.

SOS-lapsikylän Else-Maj Lundström-Lehtimäelle myönnettiin Lastensuojelun Keskusliiton sijaisvanhemman ansiomerkki hänen pitkäaikaisesta ja sitoutuneesta työstään lapsikylävanhempana Tapiolan SOS-lapsikylässä.

Lastensuojelun Keskusliiton myöntämä lastensuojelumitali voidaan jakaa lastensuojelun hyväksi suoritettavassa työssä ansioituneille henkilöille tai yhteisölle joko hopeisena tai pronssisena.

Hopeinen lastensuojelumitali voidaan antaa henkilölle, joka on vastuullisessa asemassa ansiokkaasti suorittanut johtavaa, luovaa ja maan lastensuojelua suoranaisesti tai välillisesti edistävää työtä. Hopeinen ansiomitali on liiton korkein huomionosoitus.

Lastensuojelun Keskusliiton Sijaisvanhemman ansiomerkki voidaan myöntää sosiaaliseen vanhemmuuteen sitoutuneelle henkilölle, joka 15 vuoden ajan on toiminut sijaisperheen vanhempana, sijaishuollon yksikön tai vastaavan omahoitajana, SOS-lapsikylän vanhempana tai vanhemman pysyvänä sijaisena, ammatillisen perhekodin työntekijänä tai sukulaissijaisvanhempana. Lastensuojelun Keskusliitto on myöntänyt ansiomerkkiä vuodesta 1963 lähtien.