Siirry sisältöön

Laadukkaalla jälkihuollolla vahvistetaan nuoren valmiuksia hyvään elämään

Lastensuojelun Keskusliitto on tänään julkaissut Lasten suojelun kesäpäivien yhteydessä uuden jälkihuolto-oppaan: Mikä jälki jää – opas lastensuojelun jälkihuoltotyöhön. Keskusliitto on yhdessä jäsenyhteisöjensä kanssa jo pitkään tehnyt töitä jälkihuollon laadun vahvistamiseksi ja pyrkinyt huolehtimaan, että sijaishuollon kehittämisessä muistetaan myös sijoituksen jälkeinen aika. Jälkihuollolla varmistetaan, että sijaishuollossa saadut muutokset kantavat lapsen ja nuoren tulevaisuuteen.

”Suomessa on tehty monin paikoin hyvää työtä jälkihuollon parissa, ja haluamme oppaassa nostaa esiin näitä hyviä käytäntöjä, jotta muutkin voivat niistä oppia”, sanoo toiminnanjohtaja Hanna Heinonen. ”Toisaalta tarkoituksena on myös kannustaa pohtimaan jälkihuolto-prosessia ja toimintakäytäntöjä entistä enemmän asiakkaan näkökulmasta. Jälkihuoltotyön laatu vaihtelee edelleen liian paljon ja kaipaa vahvistamista.”

Vuonna 2004 julkaistu Jälkihuolto-opas (LSKL; toim. Sari Laaksonen) on toiminut käytännön ohjenuorana ja laatusuosituksena monille jälkihuollon kanssa työskenteleville näihin päiviin asti. Nyt käsillä oleva teos on sille eräänlainen itsenäinen jatko-osa. Uuden oppaan avulla pyritään tarjoamaan selkiytystä jälkihuollon kokonaiskuvaan sekä välineitä laadukkaan ja tuloksellisen jälkihuollon toteuttamiseen.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Saana Pukkio, p. 050 369 0999

Julkaisu verkossa: lskl.e-julkaisu.com/opas-lastensuojelun-jalkihuoltotyohon