Hyppää sisältöön

Nuoret osaajat hakevat ratkaisuja eriarvoisuuteen kesän SuomiAreenassa

Politiikka & Yhteistyö
Tiedotteet
11.07.2018
Nuoret osaajat hakevat ratkaisuja eriarvoisuuteen kesän SuomiAreenassa

Suomalaiset pitävät eriarvoistumista merkittävänä turvattomuustekijänä. Tutkimuksen mukaan huono-osaisuus periytyy Suomessa: Jos vuonna 1987 syntyneen lapsen vanhemmilla oli perusasteen koulutus, oli tämän lapsista 40 % vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa vielä 23-vuotiaana. Samassa ikäluokassa korkeakoulun käyneiden vanhempien lapsista tutkinto uupui vain 10 prosentilta.

Meidän on taisteltava lasten ja nuorten maailman eriarvoistumista vastaan. Erityisen vaarallista on ylisukupolvinen huono-osaisuus, joka kadottaa toivon näköalaa jo varhaisessa vaiheessa. Lasten ja nuorten tulee olla mukana pohtimassa niitä keinoja, joilla saadaan rakennettua tulevaisuuteen enemmän mahdollisuuksia”, muistuttaa Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen.

Eriarvoistumisen kysymyksiin pureudutaan nuorten asiantuntijoiden voimin Monien mahdollisuuksien Suomi – Nuorilta ratkaisuja kasvavaan eriarvoisuuteen -paneelissa Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 18.7. klo 11.30-12.30 Kaupungintalon pihalla (Hallituskatu 12, Pori). Paneelin  järjestävät yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliitto, A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta, SOS-Lapsikylä ja Nuori Kirkko. Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata myös MTV3:n Katsomo-palvelun kautta.

Keskustelemassa ovat alle 29-vuotiaat asiantuntijat: rap-artisti Mercedes Bentso, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Iiris Suomela, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Ilmi Salminen ja Pesäpuu ry:n asiantuntija Onni Westlund. Paneelin antia on kommentoimassa ministeri Anne Berner. Tilaisuuden juontaa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

SuomiAreena on yhteiskunnallisen keskustelun kesän ykköspaikka. Olemme tyytyväisiä, että meidän paneelissamme asiantuntijoina ovat setien ja tätien sijaan nuoret osaajat. Uusimman nuorisobarometrin mukaan vain 7 % nuorista kertoi olleensa mukana poliittisessa toiminnassa kuluneen vuoden aikana. Nyt pääsemme keskustelemaan, miten yhteiskunnallinen aktiivisuus saataisiin jälleen kiehtovaksi nuorille sukupolville.”, kommentoi Nuori kirkko ry:n toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus.

Lisätiedot: Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen, 040 838 4027, Nuori kirkko ry:n toiminnanjohtaja Sami Ojala, 044 371 3062.

Kommentit (0)

Sulje