Hyppää sisältöön

Oona Ylönen valittiin Lastensuojelun Keskusliittoon johtajaksi

Tiedotteet
21.9.2022
Oona Ylönen valittiin Lastensuojelun Keskusliittoon johtajaksi

Lastensuojelun Keskusliiton hallitus on 20.9.2022 valinnut Lastensuojelun Keskusliiton vaikuttamistyöstä ja kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi Oona Ylösen.

Oona Ylönen siirtyy tehtävään Turun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajan tehtävästä. Hän on viimeiset kolme vuotta toiminut Turun yliopistossa kutsuttuna sosiaalityön työelämäprofessorina vahvistaen lastensuojeluun liittyvää vuoropuhelua työelämän ja yliopiston välillä.

Oona Ylönen on sekä pitkän linjan lastensuojelun ja sosiaalityön ammattilainen että kokenut johtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden lisensiaatti sekä erikoissosiaalityöntekijä.

Ylönen haluaa vaikuttaa erityisesti lapsen oikeuksien toteutumiseen, yhteiskunnan lapsiystävällisyyden parantamiseen sekä haavoittavissa olosuhteissa elävien lasten auttamisjärjestelmän kehittämiseen. Työurallaan hän on tehnyt monipuolista yhteistyötä lastensuojelun asiakkaiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Tulevassa työssään hän johtaa Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijatyön kokonaisuutta ja hanketyötä sekä osallistuu vaikuttamistyön johtamiseen ja kehittämiseen.

– Lasten ja lapsuuden suojelemisen näkökulmat ovat kiinnostaneet minua koko työurani ajan. Vahva kokonaisnäky kaikkien lasten ja nuorten asioihin on oleellista, ja samalla meidän on panostettava vahvasti niihin lapsiin ja nuoriin, joiden elämää varjostavat vakavat vaikeudet, Ylönen sanoo.
– Olen iloinen voidessani jatkaa näiden tärkeiden teemojen parissa osana Lastensuojelun Keskusliiton yhteisöä. Suojelemisen kunniatehtävä kuuluu meille kaikille!

Hakijoita Lastensuojelun Keskusliiton yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttamisen johtajan tehtävään oli yhteensä 49. Hakijoiden joukko oli erittäin kovatasoinen.

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu keskusjärjestö, joka edistää toiminnallaan lapsen oikeuksia sekä kehittää lastensuojelun laatua. Lastensuojelun Keskusliitolla on 98 järjestöjäsentä sekä 39 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä.

Lisätietoja:

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes
ulla.siimes@lskl.fi, p. 0405530981

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje