Hyppää sisältöön

Etsitään Ääni lapselle -ehdokkaita!

Lapsen oikeudet
Uutiset
9.01.2019
Etsitään Ääni lapselle -ehdokkaita!

Lapset ovat erityinen ihmisryhmä. He eivät voi äänestää, asettua ehdolle tai työskennellä viranhaltijoina.  Kuitenkin käytännössä kaikilla poliittisilla päätöksillä on jonkinlaista vaikutusta lasten arkeen, hyvinvointiin, tulevaisuuteen tai turvallisuuteen. Lapset ovat myös meidän kaikkien tulevaisuus, ja heidän nykyisyytensä vaikuttaa siihen, millaisia aikuisia heistä yhteiskuntaamme kasvaa. On meidän aikuisten tehtävä huolehtia siitä, että lasten oikeudet toteutuvat. Lasten ja […]

Lapset ovat erityinen ihmisryhmä. He eivät voi äänestää, asettua ehdolle tai työskennellä viranhaltijoina.  Kuitenkin käytännössä kaikilla poliittisilla päätöksillä on jonkinlaista vaikutusta lasten arkeen, hyvinvointiin, tulevaisuuteen tai turvallisuuteen. Lapset ovat myös meidän kaikkien tulevaisuus, ja heidän nykyisyytensä vaikuttaa siihen, millaisia aikuisia heistä yhteiskuntaamme kasvaa.

On meidän aikuisten tehtävä huolehtia siitä, että lasten oikeudet toteutuvat. Lasten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamisen tulee olla seuraavan hallituksen ja eduskunnan prioriteetti numero yksi.

Siksi lapsi- ja perhejärjestöjen yhteinen Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa vuonna 2019 eduskuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden ryhtyä Ääni lapselle -ehdokkaiksi. Ääni lapselle -ehdokkaat ovat eduskuntavaaliehdokkaita, jotka sitoutuvat huolehtimaan lasten hyvinvoinnista myös, mikäli he tulevat valituksi kansanedustajiksi. Ääni lapselle -ehdokkaan tulee sitoutua kampanjan teeseihin ja hänen nimensä julkaistaan Lastensuojelun Keskusliiton sivuilla osoitteessa www.lskl.fi/aanilapselle.

Ääni lapselle -ehdokkaat myös vastaanottavat kampanjan puitteissa vaaleihin saakka lapsen asemaan, lapsi- ja perhepolitiikkaan ja lapsen oikeuksiin liittyviä tietopaketteja, ns. Ääni lapselle -agenttikirjeitä, jotka pitävät sisällään järjestöjen asiantuntemukseen ja tuoreeseen tutkimukseen perustuvaa tietoa, infografiikkaa, somekuvia ja vaikuttamisvinkkejä. He saavat käyttää tätä materiaalia vaalikampanjoinnissaan tai muulla haluamallaan tavalla – tai olla käyttämättä. Ääni lapselle -ehdokkuus ei sido kampanjan materiaalien käyttöön, vaan ainoastaan ilmaisee ehdokkaan halukkuuden ajaa lasten asioita ja saada niistä lisää tietoa kampanjan kautta. Toiminnan voi halutessaan lopettaa, jolloin myös ehdokkaan nimi poistetaan Ääni lapselle -ehdokkaiden listalta.

Testaa tietosi!

Ääni lapselle -ehdokkaiksi haluavat – ja muutkin lasten asioista kiinnostuneet – voivat testata tietonsa lapsen asemasta ja oikeuksista uudessa Ääni lapselle -tietovisassa. Visan kautta pääsee myös ilmoittautumaan Ääni lapselle -ehdokkaaksi. Oman tuloksensa voi postata tietovisan kautta sosiaalisessa mediassa.

Vaihtoehtoisesti Ääni lapselle -ehdokkaaksi voi ilmoittautua kertomalla sähköpostitse osoitteeseen aanilapselle@lskl.fi nimensä, puoleensa ja vaalipiirinsä.

Kampanjassa ovat mukana seuraavat järjestöt:
Ammatillisten perhekotien liitto ry, Barnavårdsföreningen, Ehjä ry, Ensi- ja turvakotien liitto, Folkhälsans Förbund, Hope ry, Icehearts, Imetyksen tuki ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry, Lapsijärjestöjen verkosto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Nuorten Ystävät, Nuori Kirkko, Pelastakaa Lapset, Perhehoitoliitto, SOS-Lapsikylä, Pesäpuu, Parasta Lapsille, Pienperheyhdistys, Suomen Kasper, Suomen Unicef, Suomen Vanhempainliitto, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Väestöliitto, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Yhteiset Lapsemme ja WAU ry

 

Anna ääni lapselle -kampanjaa voi seurata myös Twitterissä tunnisteella @AaniLapselle ja hashtagilla #äänilapselle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje