Hyppää sisältöön

EU-vaaleissa huomioitava lasten ja perheiden hyvinvointi

Uutiset
24.04.2019
EU-vaaleissa huomioitava lasten ja perheiden hyvinvointi

Lastensuojelun Keskusliitto järjestää yhdessä muiden lapsi- ja perhejärjestöjen kanssa lasten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistamiseen tähtäävän EU-vaalivaikuttamiskampanjan. Mukana on Barnavårdsföreningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, Sos-lapsikylä, Suomen Vanhempainliitto, Unicef ja Väestöliitto. Kampanja liittyy Eurochildin ja Save the Childrenin yhteiseen koko EU:n laajuiseen vaikuttamiskampanjaan, jonka tavoitteena on sitouttaa EU-päättäjät lapsiköyhyyden vähentämiseen, lasten hyvinvointiin […]

Lastensuojelun Keskusliitto järjestää yhdessä muiden lapsi- ja perhejärjestöjen kanssa lasten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistamiseen tähtäävän EU-vaalivaikuttamiskampanjan. Mukana on Barnavårdsföreningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, Sos-lapsikylä, Suomen Vanhempainliitto, Unicef ja Väestöliitto. Kampanja liittyy Eurochildin ja Save the Childrenin yhteiseen koko EU:n laajuiseen vaikuttamiskampanjaan, jonka tavoitteena on sitouttaa EU-päättäjät lapsiköyhyyden vähentämiseen, lasten hyvinvointiin investoimiseen sekä muuttoliikkeen mukana kulkevien lasten oikeuksien turvaamiseen.

Kampanjaan liittyen pidetään eurovaalipaneeli, jonka juontaa toimittaja Salla Vuorikoski.  Paneeliin on pyydetty jokaisesta eduskuntapuolueesta ensisijaisesti ehdokas, joka on sitoutunut ajamaan lasten oikeuksia seuraavalla europarlamenttikaudella. Panelisteina ovat seuraavat eurovaaliehdokkaat: Helena Marttila SDP, Petri Sarvamaa Kokoomus, Pirkko Ruohonen-Lerner Perussuomalaiset, Heidi Hautala Vihreät, Mia Haglund Vasemmisto, Nils Torvalds RKP, Sari Essayah Kristillisdemokraatit ja Anna Sirkiä Keskusta.

Kaikki EU-maat ovat sitoutuneet suojelemaan lasten oikeuksia. Silti jopa neljäsosa EU:n alueella asuvista lapsista elää köyhyys- tai syrjäytymisriskin alla. EU:n turvapaikkapolitiikassa on puutteita, jotka ovat moninkertaistaneet liikkeellä olevien lasten riskin joutua esimerkiksi väkivallan tai ihmiskaupan uhriksi.

Seuraavalla viisivuotiskaudella EU:n on otettava isoja askelia lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi, päätösten lapsivaikutusten arvioimiseksi, perheväkivallan ehkäisemiseksi sekä turvapaikkaa hakevien lasten suojelemiseksi.

EU-vaalit ovat merkittävä vaikuttamisen paikka lasten hyvinvointia ajatellen. Suomalaiset europarlamenttiedustajat voivat vaikuttaa moniin asioihin EU-tasolla. He voivat viedä eteenpäin Suomen tavoitteita investoida lapsiin ajoissa ja siten rakentaa hyvää tulevaisuutta koko Euroopalle.

Äänestä siis EU-vaaleissa 26.5. lapsimyönteistä ehdokasta!

Eurovaalipaneeli:

Torstai 2.5. klo 16.00-17.45 Kaupunkikirjasto Oodi
Vaalipaneeli on avoin kaikille ja siihen ei tarvitse ilmoittautua.

Paneeli on katsottavissa jälkikäteen tämän linkin kautta>>

Kampanjan tueksi on laadittu vaalitavoiteohjelma, joka teemoittaa keskustelua.

Lapsiystävällinen Eurooppa -vaaliohjelma (pdf)>>

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje