Hyppää sisältöön

Keräämme kasvatuskokemuksia vanhemmilta!

Uutiset
29.01.2019
Keräämme kasvatuskokemuksia vanhemmilta!

Tutkimusten mukaan omilla lapsuuden kasvatuskokemuksilla on suuri vaikutus siihen, kuinka itse kasvatamme lapsiamme. Niistä lapsiperheiden vanhemmista, joita itseään on kuritettu lapsuudessa, 55 % on kurittanut omaa lastaan fyysisesti (Piiskasta jäähypenkkiin, LSKL 2017). Vastaavasti myönteiset kasvatuskeinot johtavat usein kannustavaan kasvattamiseen myös omien lasten kanssa.   Kannustavia kasvatuskeinoja voi onneksi myös oppia, ja kielteisistä päästä eroon. Mutta miten? Selvitämme kyselyllä yhdessä Ensi- ja turvakotien liiton, Väestöliiton ja […]

Tutkimusten mukaan omilla lapsuuden kasvatuskokemuksilla on suuri vaikutus siihen, kuinka itse kasvatamme lapsiamme. Niistä lapsiperheiden vanhemmista, joita itseään on kuritettu lapsuudessa, 55 % on kurittanut omaa lastaan fyysisesti (Piiskasta jäähypenkkiin, LSKL 2017). Vastaavasti myönteiset kasvatuskeinot johtavat usein kannustavaan kasvattamiseen myös omien lasten kanssa.  

Kannustavia kasvatuskeinoja voi onneksi myös oppia, ja kielteisistä päästä eroon. Mutta miten? Selvitämme kyselyllä yhdessä Ensi- ja turvakotien liiton, Väestöliiton ja Meidän Perhe -lehden kanssa, millaisia kasvatuskokemuksia tämän päivän vanhemmilla on ja miten ne heijastuvat omien lasten kasvatukseen. Etsimme ja jaamme vertaiskokemuksia siitä, miten kielteiset kasvatuskokemukset voi voittaa ja löytää niiden tilalle uusia, parempia kasvatusmenetelmiä. 

Kyselyn vastauksia hyödynnetään vuonna 2019 Hyvä kasvaa – kannustavan kasvatuksen kampanjassa, jossa jaetaan vanhempien vertaiskokemuksia siitä, miten kielteiset kasvatuskeinot on saatu korvattua myönteisillä. Kampanja tuottaa tietoa ja muun muassa verkkokurssin kannustavan kasvatuksen keinoista.  

Vastaa kyselyyn täällä. Vastaukset käsitellään anonyymisti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan yksi Meidän Perhe -lehden vuosikerta sekä viisi kahden lipun pakettia Rush-trampoliinipuistoon (voimassa maaliskuun loppuun saakka). Yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiin. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje