Hyppää sisältöön

Otetaan lapset mukaan töihin 22.11.

Osallisuus
Lapsen arki
Uutiset
3.10.2019
Otetaan lapset mukaan töihin 22.11.

Marraskuussa lapset valtaavat työpaikat Lapsi mukaan töihin -teemapäivän hengessä. Lapsiasiavaltuutetun, Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää valtakunnallista päivää vietetään lapsen oikeuksien viikon perjantaina 22. marraskuuta.

MIKÄ? Lapsi mukaan töihin -päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2016 vastaavaan aikaan. Teemapäivän suosio on ylittänyt järjestäjäorganisaatioiden odotukset moninkertaisesti. Useat suuret työnantajat ovat jo kolme kertaa ilmoittaneet lähtevänsä tapahtumaan mukaan. Lapsia on otettu mukaan töihin sadoilla, ellei jopa tuhansilla työpaikoilla ympäri Suomen. Lisäksi kaikki työmarkkinajärjestöt ovat seisseet kampanjan tukena. Myös tänä vuonna kampanjapäivän suunnittelua koordinoi lapsiasiavaltuutetun toimiston lisäksi Lastensuojelun Keskusliitto yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

MIKSI? Lasten on hyvä tietää, missä aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on. Järjestäjät uskovat, että työpaikkojen kannustava ja työelämäkäytänteitä kehittävä ote takaa sen, että työn ja perheen yhteensovittamisessa onnistutaan entistä paremmin.

MITEN? Teemapäivän vietto varmasti onnistuu useimmilla työpaikoilla, kun päivän ohjelman suunnitteluun käytetään hieman aikaa ja kenties luovuuttakin. Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää. Sen aluksi voidaan käydä läpi yhteiset pelisäännöt, miten työpaikoilla käyttäydytään. Päivän ohjelma voi sisältää yhteisen esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai työpaikan toimialaan liittyvää ohjelmaa. Esimerkiksi lasten tekemät kokousmuistiinpanot voivat sisältää tuoreita oivalluksia!

Oman työpaikkansa voi ilmoittaa mukaan päivän viettoon osoitteessa lapsimukaantöihin.fi. Samalla sivustolla voi myös käydä haastamassa muita yrityksiä mukaan. Mikäli lapsen vanhemmilla ei ole työtä, voi myös isovanhempi, kummi tai muu lapselle läheinen aikuinen ottaa lapsen mukaan omalle työpaikalleen. Niille lapsille, joiden vanhempien ei mitenkään ole mahdollista ottaa lapsia mukaan töhin, voitaisiin kouluissa ja päiväkodeissa järjestää muuta lapsen oikeuksiin liittyvää ohjelmaa tai työelämävierailuja. Tarjoaisiko sinun työpaikkasi kaveruksille tai vaikkapa koko luokalle mahdollisuuden tutustua työntekoon?

Lisätietoa tapahtumasta:
https://www.facebook.com/ events/406386783363943/ 

https://www.facebook.com/ lapsiasiavaltuutettu/

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje