Hyppää sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme! 

Uutiset
24.2.2021
Tervetuloa uusille verkkosivuillemme! 

Lastensuojelun Keskusliiton uusi verkkosivusto on julkaistu 24.2.2021. Uusi sivusto antaa aiempaa kattavamman kuvan kaikesta keskusliiton toiminnasta ja palvelee entistä paremmin lapsia ja perheitä, päättäjiä ja virkamiehiä sekä sosiaalialan ammattilaisia. 

Uusi verkkosivusto tulee yhdistämään alleen useita keskusliiton sivustoja: pääsivuston (www.lskl.fi), Lapsen Maailma -lehden sivuston (www.lapsenmaailma.fi) sekä keskusliiton koulutuspäivien sivustot (www.lastensuojelunkesapaivat.fi sekä www.lastensuojelupaivat.fi). Ensimmäisenä on julkaistu pääsivusto ja alasivustot julkaistaan lähikuukausien aikana. Sivustosta julkaistaan lähiaikoina myös ruotsin- ja englanninkieliset kieliversiot.

Sivusto on rakennettu niin, että se tarjoaa mahdollisimman helposti olennaista tietoa keskeisille käyttäjäryhmille. Sivuston suunnittelussa on kuultu keskusliiton keskeisiä sidosryhmiä. Toteutuksessa on panostettu selkeisiin käyttäjäpolkuihin ja toimivaan hakupalveluun.

Päättäjille sivusto tarjoaa helposti käytettävää tietoa lapsimyönteisestä päätöksenteosta, politiikkasuosituksia, infograafeja ja julkaisuja. Lapsivaikutusten arvioinnista on toteutettu oma koontisivunsa, joka auttaa päättäjää tai päätösten valmistelijaa alkuun.

Perheille sivusto tarjoaa perustietoa lastensuojelusta ja lasten ja perheiden palveluista, tarinoita ja vertaistukea, linkkejä avun lähteille sekä tietoa kasvatustavoista ja -asenteista.

Sosiaalialan ammattilaisille sivusto tarjoaa oppaita ja tietopaketteja työn tueksi, tietoa ajankohtaisista koulutuksista sekä tuoreinta tutkimustietoa lastensuojelusta ja muista lasten ja perheiden palveluista.

Tietoa on myös teemoiteltu keskusliiton keskeisten pääteemojen alle (politiikka ja yhteistyö, lapsen oikeudet, lastensuojelu, lapsen arki sekä osallisuus). Sivusto tarjoaa käyttäjälle lisää tietoa ja artikkeleja luettavaksi käyttäjää kiinnostavien aiheiden ympäriltä.

Sivusto vastaa tekniseltä saavutettavuudeltaan AA-tasoa. Sivuston on toteuttanut Evermade ja konseptisuunnitteluvaiheessa kumppanina on ollut mukana Crasman. Valokuvia sivustolle ovat ottaneet valokuvaajat Nora Sayyad, Jonne Räsänen sekä Sami Parkkinen.

Haluamme, että lapset ja nuoret näkyvät vahvasti uusilla verkkosivuillamme ja saavat tilaa vaikuttaa. Lapset ovat osallistuneet myös sivujen visuaalisen ilmeen toteutukseen tekemällä sivujen kuvituselementit. Kuvat ovat piirtäneet 8-vuotiaat Liisi, Elina ja Ruusa.

Lisätietoa

Auli Laine, verkkoviestinnän suunnittelija, auli.laine(a)lskl.fi, p. 040 669 2382

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje