Hyppää sisältöön

Kuntavaaliehdokas, kuuntele lapsia ja nuoria aidosti!

Politiikka & Yhteistyö
Osallisuus
Blogit
8.06.2021
Kuntavaaliehdokas, kuuntele lapsia ja nuoria aidosti!

Juttelin isoveljeni Reinon kanssa kokemuksistani ja näkemyksistäni vaikuttamisesta ja osallistumisesta. Kirjoitimme yhdessä blogin keskustelumme pohjalta.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Heidän ääniään pitäisi siis kuulla heitä ja heidän tulevaisuuttaan koskevissa asioissa. Uskon, että lasten ja nuorten täytyy siis oikeasti saada osallistua heitä koskevaan päätöksentekoon. Olen itse vaikuttanut kouluni oppilaskunnan lisäksi kotikuntani Sastamalan nuorisohallituksessa ja nuoriso- sekä kaupunginvaltuustossa ja saanut olla mukana meitä nuoria koskevassa keskustelussa. Haluaisin, että kaikki lapset ja nuoret olisivat kiinnostuneita oikeuksistaan ja hyvinvoinnistaan. Toivon, että aikuiset tekisivät näistä asioista kiinnostumisen helpoksi ja todellisesti kuuntelisivat sekä ymmärtäisivät lapsia ja nuoria. Me voimme vaikuttaa meitä koskeviin asioihin, jos itse niin haluamme ja se tehdään meille mahdolliseksi.

Olen itse päässyt antamaan mielipiteeni ja siten vaikuttamaan vasta alkaneella urallani jo moneen asiaan. Olin nuorisovaltuustossa mukana keskustelussa, jolla pyrittiin lisäämään nuorten turvallisia harrastusmahdollisuuksia. Kannatin luvallista mopoilualuetta ja uutta hyppytornia. Halusin kasvisruokaviikon kouluun ja uuden skeittiparkin kaupunkimme keskustaan. Ääntäni kuultiin ja mielipiteeni otettiin oikeasti huomioon. Edustin ikäisiäni ja haluan kannustaa muitakin tekemään niin! Jos haluatte, että teitä kohdellaan paremmin ja että teidät otetaan huomioon, olkaa aktiivisia ja ryhtykää ajamaan omia asioitanne.

Haluan itse nyt ja tulevaisuudessakin vaikuttaa siihen, että nuoret ja lapset pystyvät rehellisesti sekä vapaasti kertomaan askarruttavista ja ihmetyttävistä asioista. Aikuisten täytyy kannustaa meitä siihen, jotta se voi toteutua. Lapset ja nuoret sekä heidän mielipiteensä pitää vastaanottaa aidosti. Haluan myös auttaa vaikuttamisellani siihen, että kaikki, niin lapset ja nuoret kuin aikuisetkin, saavat olla vapaasti omia itsejään. Haluan lisätä rakkautta, ystävällisyyttä ja tasa-arvoa maassamme. Tiedän, että voin tehdä niin, kun saan vaikuttaa ja minua sekä muita kuullaan.

Topi Pihlajamäki, 15 vuotta, Sastamala

Tutustu Topiin! Lue juttu Topista Tukiliiton verkkosivuilta

Blogikirjoitus on osa lapsi- ja perhejärjestöjen yhteistä Anna ääni lapselle -kampanjaa. Tule mukaan varmistamaan, että tulevissa kuntavaaleissa 2021 valitaan päättäjiä, jotka huolehtivat lasten edusta!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje