Hyppää sisältöön

Nuorten vaikuttamisprojekti käynnistyy

Osallisuus
Blogit
29.11.2021
Nuorten vaikuttamisprojekti käynnistyy

Lastensuojelun Keskusliitto etsii parhaillaan vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria tekemään julkaisua nuorille tärkeistä aiheista. Nuorista koostuva toimitusneuvosto pääsee sekä tuottamaan sisältöjä että tekemään julkaisua koskevia päätöksiä.

Korona-aika rajoituksineen on osunut monin tavoin voimakkaasti juuri nuoriin. Me Lastensuojelun Keskusliitossa haluammekin jo lähes kahden pitkän koronavuoden jälkeen pysähtyä keskustelemaan siitä, mikä nuorten mielestä on tärkeää ja mitä heille kuuluu. Järjestimme syksyllä 2021 tilaisuuden, jossa nuoret keskustelivat aikuisten kanssa itselleen tärkeistä aiheista. Nyt haluamme jatkaa vaikuttamistyötä yhdessä nuorten kanssa.

Meillä on alustava suunnitelma: julkaisu, jossa nuoret kirjoittavat nuorille tärkeistä aiheista ja aikuiset asiantuntijat tai päättäjät vastaavat. Mutta mitä näiden aiheiden pitäisi olla? Mitä niistä pitäisi sanoa? Keiden näkökulmia pitäisi huomioida? Keiden aikuisten pitäisi vastata? Minne viesti pitäisi viedä? Esimerkiksi näihin kysymyksiin toivomme näkemyksiä ja näkökulmia nuorilta. Yhteisessä työskentelyssä pohditaan myös, miten julkaisusta saadaan moniääninen ja nuorten moninaisuuden huomioiva.

Lastensuojelun Keskusliiton tehtävä on vahvistaa lasten ja nuorten äänen kuulumista päätöksenteossa ja raivata yhteiskunnallisessa keskustelussa tilaa lasten ja nuorten mielestä tärkeille asioille. Haluamme tässä projektissa lisäksi tarjota nuorille mahdollisuuden oppia kirjoittamisesta ja vaikuttamisesta. Työskentelyä ohjaavat keskusliiton viestinnän, vaikuttamisen ja osallisuuden ammattilaiset ja siinä huomioidaan osallistuvien nuorten omat toiveet.

Työskentely nuorten kanssa tapahtuu työpajatyöskentelynä kevätlukukauden aikana. Valmis tuotos julkaistaan elokuussa 2022, kansainvälisenä nuorten päivänä. Julkaisun lisäksi myös muita siihen liittyviä vaikuttamistoimenpiteitä suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa.

Me olemme tästä jo kovin innoissamme – on mahtavaa päästä tekemään jotain sellaista, jossa ihan alusta alkaen tarjotaan nuorille mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä oman näköistä tuotosta – ja samalla ehkä tarjotaan heille eväitä tulevaakin varten.

Kerromme projektin etenemisestä matkan varrella täällä blogissa ja keskusliiton somessa. Tai ehkä nuoret kertovat itse!

Tunnetko nuoren, jota tällainen projekti saattaisi kiinnostaa? Lisätietoa löytyy verkkosivuiltamme.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje