Hyppää sisältöön
Lapsen vuoksi – Lastensuojelun laitoshoidon vetovoimatekijät ja alalta työntävät tekijät
Maksuttomat julkaisut

Lapsen vuoksi – Lastensuojelun laitoshoidon vetovoimatekijät ja alalta työntävät tekijät

Anna Tiili ja Julia Kuokkanen. Lapsen vuoksi - Lastensuojelun laitoshoidon vetovoimatekijät ja alalta työntävät tekijät -selvitys. Lastensuojelun Keskusliiton verkkojulkaisu 2/2021. ISBN: 978-952-7002-45-2 (pdf) ISSN: 2489-4885.
Kuvaus

Lapsella on oikeus pysyviin ihmissuhteisiin sijaishuollossa. Työntekijöiden vaihtuessa usein luottamusta lapsen ja aikuisen välille ei ehdi syntyä. Lastensuojelun Keskusliiton ja Talentian Lapsen vuoksi -yhteisjulkaisussa tarkastellaan lastensuojelun laitoshoidon työntekijöiden vaihtuvuutta ja rekrytointihaasteita sekä alan vetovoimaisuutta.

Sijaishuollon ajankohtainen ongelma on, ettei lastensuojelun laitoshoitoon onnistuta rekrytoimaan ja sitouttamaan työntekijöitä. Tämä haastaa sijaishuollon laatua. Keskeinen kysymys on, miten turvaamme ihmissuhteiden jatkuvuuden sijaishuollossa oleville lapsille.

Julkaisussa äänen saavat työntekijät ja opiskelijat. Keskiössä ovat heidän ajatuksensa työoloista, työhyvinvoinnista, osaamisesta ja mielikuvista lastensuojelun laitoshoidon työstä. Selvityksen pohjana on kaksi sähköistä, anonyymiä kyselyä sosionomi (amk) -opiskelijoille ja sosionomi (amk) -tutkinnon suorittaneille. Opiskelijoille ja tutkinnon suorittaneille tehtiin kaksi erillistä kyselyä. Kyselyjen aineisto kerättiin 14.9.–4.10.2020. Lue lisää aiheesta ja tuloksista Lapsen vuoksi -selvityksestä.

Katso myös Lapsen vuoksi -selvityksen visuaalinen tiivistelmä.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje