Hyppää sisältöön
Lapsen yksityisyyden suoja digitaalisessa mediassa
Maksuttomat julkaisut

Lapsen yksityisyyden suoja digitaalisessa mediassa

Lastensuojelun Keskusliitto. Lapsen yksityisyyden suoja digitaalisessa mediassa. 2016. (PDF) Artikkelit: Talvikki Virkkala, Jaana Tervo.
Kuvaus

Osaako lapsi suojella itseään verkkomaailmassa toimiessaan, ja ymmärtääkö hän tekojensa seuraukset? Osaavatko muut verkkomaailmassa toimivat kunnioittaa riittävästi lapsen yksityisyyden suojaa? Näistä on tullut ajankohtaisia kysymyksiä, kun sosiaalisen median käyttö on arkipäiväistynyt ja sitä myötä yksityisyyden ja julkisuuden raja on hämärtynyt.

Tämän julkaisun ensimmäisessä osiossa tarkastellaan lapsen yksityisyyden suojan laajuutta digitaalisessa mediassa oikeudellisesta näkökulmasta. Samalla hahmotellaan rajoja, joiden puitteissa voidaan toteuttaa sananvapautta ilman, että se loukkaa lapsen oikeutta yksityisyyteen. Julkaisun toisessa osiossa arvioidaan, miten mainitut haasteet voitaisiin käytännön toiminnassa ottaa huomioon.

Lastensuojelun Keskusliitto toteutti vuoden 2015 lopussa 13–17­-vuotiaille lapsille ja nuorille kyselyn heidän yksityisyyden suojastaan sosiaalisessa mediassa. Lasten ja nuorten vastaukset ovat toimineet tämän julkaisun toisen osion yhtenä näkökulmana. Ne ovat vaikuttaneet myös esitettyihin suosituksiin.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje