Hyppää sisältöön
Onnellinen lapsuus on kestävä pohja huomisen yhteiskunnalle – Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma eduskuntavaalikaudelle 2023–2027
Maksuttomat julkaisut

Onnellinen lapsuus on kestävä pohja huomisen yhteiskunnalle – Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma eduskuntavaalikaudelle 2023–2027

Onnellinen lapsuus on kestävä pohja huomisen yhteiskunnalle. Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma eduskuntavaalikaudelle 2023–2027. Lastensuojelun Keskusliitto 2022.
Kuvaus

Lapsuus on korvaamaton ajanjakso yksilön elämässä. Se luo pohjan ja vaikuttaa koko muuhun elämään. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä lapsen oikeuksia vahvistava politiikka on tulevaisuutta rakentavaa, viisasta politiikkaa. "Onnellinen lapsuus on kestävä pohja huomisen yhteiskunnalle" on Lastensuojelun Keskusliiton tavoiteohjelma, kun eduskuntavaalit käynnistyvät kaudelle 2023–2027.

Lastensuojelun Keskusliiton vaaliohjelma nostaa esille neljä keskeistä, lapsen oikeuksien toteutumista haastavaa ilmiötä, jotka vaativat päättäjiltä huomiota ja toimenpiteitä. Ilmiöt ovat: 1) lasten ja nuorten mielen hyvinvointi, 2) ylisukupolvinen syrjäytyminen, 3) pula hyvinvoinnin tekijöistä ja 4) lasten ja perheiden luottamus tulevaisuuteen. Ilmiöt limittyvät myös toisiinsa. Viidentenä asiakohtana tavoiteohjelmassa ovat lapsen oikeuksia vahvistavat yhteiskunnalliset rakenteet, joihin panostamalla luodaan kykyä vastata kaikkiin mainittuihin ilmiöihin sekä varautua kauden aikana tuleviin uusiin ilmiöihin. 

Tavoiteohjelmassa esitetään päättäjien tueksi 30 toimenpidettä ja keinoa, joilla mainittuihin ilmiöihin voidaan vastata ja siten vahvistaa lapsen oikeuksia turvaavia rakenteita. Lapsistrategian jatkon turvaaminen on tavoiteohjelmassa myös keskeinen asia. Tutustu tavoiteohjelmaan!

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje