Hyppää sisältöön
Meidän oma valvontasuunnitelma – Opas nuorten osallisuutta tukevaan omavalvontatyöhön lastenkodeissa
Maksuttomat julkaisut

Meidän oma valvontasuunnitelma – Opas nuorten osallisuutta tukevaan omavalvontatyöhön lastenkodeissa

Susanna Hoikkala & Pasi Pollari. Meidän oma valvontasuunnitelma - Opas nuorten osallisuutta tukevaan omavalvontatyöhön lastenkodeissa Lastensuojelun Keskusliiton verkkojulkaisu 4/2019 ISSN 2489-4885 ISBN 978-952-7002-38-4 (pdf)
Kuvaus

Meidän oma valvontasuunnitelma - Opas nuorten osallisuutta tukevaan omavalvontatyöhön lastenkodeissa on käytännönläheinen opas, joka on tarkoitettu ensisijaisesti sijaishuollon ammattilaisille. Se sisältää tärkeää tietoa myös sijoitetuille nuorille sekä heidän läheisilleen.  

Opas kuvaa nuorten kanssa toteutettavan omavalvontasuunnitelman työstämisprosessia ja sen sisällöt on tuotettu yhteishankkeessa, jossa on ollut mukana Lastensuojelun Keskusliiton lisäksi yhden lastenkodin nuoria ja työntekijöi, Osallisuuden aika ry:n kokemusasiantuntijoita sekä Nuoren oikeudet ja asema sijaishuollossa -hanke (NOJA). Tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelmasta nuorille ymmärrettävä versio sekä vahvistaa nuorten omavalvontaa koskevaa tietoutta. 

Mikä omavalvonta? 

  • Omavalvontasuunnitelma kuvaa lastenkodin menettelyjä palvelujen laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi. Sen avulla varmistetaan, että asiat hoidetaan lastenkodissa oikealla tavalla. 
  • Omavalvonta on ollut lakisääteinen velvollisuus vuodesta 2012 alkaen yksityisissä sosiaalihuollon palveluissa ja 1.4.2015 alkaen kaikissa, myös julkisesti tuotetuissa palveluissa. 
  • Vuoden 2020 alusta alkaen lastensuojelulakiin (542/2019) tulee lastensuojelulaitoksille velvoite hyvää kohtelua koskevan suunnitelman laatimiseen (61 b §) yhdessä lasten kanssa. Omavalvontaopas voi auttaa tässä.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje