Hyppää sisältöön
Perheet Keskiöön! -toimintasuositus: Osallisuusviikko – Toimintamalli
Maksuttomat julkaisut

Perheet Keskiöön! -toimintasuositus: Osallisuusviikko – Toimintamalli

Perheet Keskiöön! -hankkeen toimintasuositus 1/2020: Osallisuusviikko - Toimintamalli. Lastensuojelun Keskusliitto 2020.
Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Perheet keskiöön! -hankkeessa (2018–2020) tavoitteena on integroida järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut valtakunnallisesti osaksi perhekeskustoimintaa. Hankkeessa halutaan tarjota perheille osallistumisen mahdollisuuksia ja saada niiden ääni kuuluviin perhekeskustoiminnassa ja sen kehittämisessä. Hankkeessa on koettu tärkeänä tavoittaa palveluita käyttävät sekä niiden ulkopuolella olevat perheet ja saada heiltä tietoa lapsiperheiden palveluista.

Osallisuusviikko-toimintamalli pyrkii tukemaan vanhempien osallisuutta ja kuulemista lapsiperheille suunnatussa toiminnassa, tuessa ja palveluissa. Toimintamalli on työkalu lapsiperheiden kanssa toimiville. Sen avulla lapsiperheiden vanhemmilta saadaan palautetta, uutta tietoa ja kehittämisajatuksia toiminnan kehittämiseksi. Se tukee myös erilaisten toimijoiden yhteistyötä, ja sen avulla voidaan kehittää esim. perhekeskustoimintaa. Toimintamallia voidaan toteuttaa lapsiperhepalveluissa ja/tai perhekeskustoiminnoissa ympäri Suomea maakunnalliset erot huomioiden. Toimintamallia voi toteuttaa jo olemassa olevilla resursseilla ilman lisäkustannuksia.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje