Hyppää sisältöön
Perheet keskiöön! -toimintasuositus: Perheiden kohtaamispaikan laadun varmistaminen
Maksuttomat julkaisut

Perheet keskiöön! -toimintasuositus: Perheiden kohtaamispaikan laadun varmistaminen

Perheet Keskiöön! -hankkeen toimintasuositus 1/2021: Perheiden kohtaamispaikan laadun varmistaminen. Lastensuojelun Keskusliitto 2021.
Kuvaus

Perheet keskiöön! -hankkeen koostama toimintasuositus kuvaa perheiden kohtaamispaikan laadun varmistamista neljällä tasolla: yksittäisessä kohtaamispaikassa, kunnan/ kaupunginosan tai hyvinvointialueen tasolla sekä kansallisesti.

Perheiden kohtaamispaikka on avoin, matalan kynnyksen paikka tai tila, jossa lapsilla, vanhemmilla ja perheillä on mahdollisuus tavata toisiaan. Se vahvistaa lasten ja vanhempien osallisuutta, vuorovaikutusta ja voimavaroja sekä tukee perheiden hyvää arkea ja yhteisöllisyyttä. Kohtaamispaikkaan tuodaan tarvittaessa ammatillista osaamista myös muista palveluista. Tavoitteena on koota ja jakaa eri toimijoiden tietoa ja asiantuntemusta sekä auttaa kynnyksettömästi tuen ja palveluiden saamisessa. Lähtökohtaisesti kohtaamispaikkatoiminta perustuu alueen eri toimijoiden tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen yhteistyöhön eli kohtaamispaikkatoimijaverkostoon.

Toimintasuosituksessa kuvataan perheiden kohtaamispaikkatoiminnan vertais- ja itsearviointimalli. Se on laadunvarmistamisen työkalu, jonka ensisijaisin tavoite on kohtaamispaikkojen sekä kunnan tai alueen kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen perheiden tarpeita vastaavaksi. Se toimii työkaluna kohtaamispaikkatoimintaa kehittäville työntekijöille ja vapaaehtoisille sekä toimintaa koordinoiville ja johtaville tahoille. Arviointimalli pohjautuu kansallisiin laatukriteereihin, jotka ohjaavat perheiden kohtaamispaikkatoimintaa ja auttavat perhekeskuksia sekä paikallisia toimijoita organisoimaan ja kehittämään toimintaansa kohtaamispaikan tavoitteiden mukaisesti.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje