Hyppää sisältöön
Sattumuksia vai suunnitelmallisuutta? Selvitys sijaishuollon laadusta
Maksuttomat julkaisut

Sattumuksia vai suunnitelmallisuutta? Selvitys sijaishuollon laadusta

Susanna Hoikkala, Ville Lavikainen. 2015. Sattumuksia vai suunnitelmallisuutta? Selvitys sijaishuollon laadusta. Lastensuojelun Keskusliitto. ISBN 978-952-7002-10-0 (pdf).
Kuvaus

Yksityinen sektori tuottaa nykypäivänä ison osan lastensuojelun sijaishuoltopalveluista. Palveluntuottajien määrä on viime vuosina kasvanut Suomessa, mikä on edesauttanut sijaishuoltomarkkinoiden syntyä ja kiihdyttänyt kilpailua alan toimijoiden keskuudessa. Sijaishuoltopalvelujen ostamista ja myymistä ohjaavat hankintalainsäädännön ja julkisten palvelujen kilpailuttamistoiminnan periaatteet, joiden sääntelyyn vaikuttavat myös EU:n hankintadirektiivit.

Sattumuksia vai suunnitelmallisuutta? –selvityksessä on tutkittu, miten laatu sijaishuollossa määritellään ja millaisena laadukas sijaishuolto näyttäytyy tänä päivänä. Selvityksen aineisto koostuu kuntien kilpailutuksissa käyttämistä tarjouspyynnöistä sekä ammattilaisten ja laillisuusvalvojien näkemyksistä. Tarkastelussa on keskitytty erityisesti lastensuojelun laitoshoidon ja erityisyksikköhoidon kysymyksiin.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje