Hyppää sisältöön
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ja maakuntauudistuksen lapsivaikutusten ennakkoarviointi
Maksuttomat julkaisut

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ja maakuntauudistuksen lapsivaikutusten ennakkoarviointi

Iivonen, Esa & Pollari, Kirsi. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ja maakuntauudistuksen lapsivaikutusten ennakkoarviointi. 2016. Sosiaali- ja terveysministeriö.
Kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja maakuntauudistuksen lakiluonnosten lapsivaikutusten arviointi on toteutettu sosiaali- ja terveysministeriön koordinoiman lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman toimeksiannosta. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma -kärkihanketta toteutetaan ihmisoikeusperustaisesti ja ohjelma on osa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen täytäntöönpanoa Suomessa. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman tärkeänä tavoitteena on tukea lapsivaikutusten arvioinnin käyttöönottoa valtion, kuntien ja maakuntien päätöksenteossa.

Arviointi on toteutettu lapsenoikeusperustaisesti, jossa lähtökohtana ovat YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa turvatut oikeudet. Arvioinnissa lakiehdotuksia on tarkasteltu lapsen oikeuksien sopimuksen velvoitteiden ja erityisesti sopimuksen yleisperiaatteiden mukaisesti. Arvioinnissa on hyödynnetty YK:n lapsen oikeuksien komitean yleiskommentteja.

Arvioinnin ovat toteuttaneet johtava asiantuntija Esa Iivonen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja erityisasiantuntija Kirsi Pollari Lastensuojelun Keskusliitosta. Arviointi on laadittu 15.9.-20.10.2016 välisenä aikana.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje