Hyppää sisältöön
Uskomme sinuun – Usko sinäkin. Eväitä elämään ja tahtoa selviytymiseen
Maksuttomat julkaisut

Uskomme sinuun – Usko sinäkin. Eväitä elämään ja tahtoa selviytymiseen

Selviytyjät-tiimi (toim.). Uskomme sinuun - Usko sinäkin. Eväitä elämään ja tahtoa selviytymiseen. Lastensuojelun käsikirja nuorilta nuorille. 2011, 3. painos. Pesäpuu ry, Lastensuojelun Keskusliitto. ISBN 978-951-9492-84-2 (painettu), 978-951-9492-85-9 (PDF).

Varasto loppu

Lataa
Kuvaus

Huom! Painetut oppaat ovat loppuunmyyty, eikä uutta painosta oteta. Saatavilla enää vain verkkoversio.

Me itse emme sijoitushetkellä ja sitä seuranneina kuukausina uskoneet itseemme. Ja meistä tuntui, että kukaan mukaan ei uskonut. Olisimme kaivanneet, että joku olisi tullut ja sanonut, että Mä uskon suhun! Älä luovuta!

Uskomme sinuun – Usko sinäkin- käsikirja on tarkoitettu yli 10 –vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka on sijoitettu syntymäkotinsa ulkopuolelle. Käsikirjan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimin nuoret. Selviytyjät -tiimi on 17–25 -vuotiaiden sijoitettujen nuorten ryhmä, joka kehittää lastensuojelua sekä sijaishuollon käytäntöjä ja toimintatapoja. Kirjan valmisteluun on osallistunut myös lapsiasiavaltuutetun toimisto ja kommentointiin joukko kotimaisia lastensuojelun asiantuntijoita.

Kirjassa käsitellään mitä lastensuojelu tarkoittaa, mitä lastensuojelulaissa sanotaan ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia nuorella on. Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi myös mikä on sosiaalityöntekijän rooli, kuinka omaan perheeseen pidetään yhteyttä ja miten esimerkiksi asiakassuunnitelmapalavereissa toimitaan. Oman osansa ovat saaneet myös ruokailuun ja uneen liittyvät asiat.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje